FİLYASYON EKİPLERİ COVİD-19 HASTALARINI SIKI TAKİBE ALACAK

FİLYASYON EKİPLERİ COVİD-19 HASTALARINI SIKI TAKİBE ALACAK

Batman Valisi Hulusi Şahin, Covid-19 gündemiyle toplanan İl İdare Şube Başkanları toplantısında Batman’daki kamu ve kurumların personel ve araç desteğiyle oluşturulacak filyasyon ekibiyle koronavirüs bulaş riski bulunan kişileri tek tek takibe almayı amaçladıklarını ifade etti. 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Batman’daki kamu kurum müdürleri, belediye birim müdürleri ve kamu hizmeti veren diğer kurum müdürleri katıldı.  
 
 
Covid-19 gündemiyle toplanan İl İdare Şube Başkanları toplantısının daha geniş bir katılımla yapılması için genel idare ve yerel yönetimlerin dışında kamu hizmeti veren diğer birimlerin yöneticilerini de davet ettiklerini ifade eden Valimiz Hulusi Şahin, “Batman’da Güneydoğunun diğer illerinde olduğu gibi vaka artışıyla karşı karşıyayız. Covid-19 pozitif olan ya da Covid-19 bulaş riski olan kişilerin yüzde 45’i sokağa çıkmama kuralına uymuyor. Bunlar hasta ve hastalığı da bulaştırıyorlar. Bizim mücadelemiz burada başlıyor. İşi şansa bırakmayacağız. Kolay bir iş değil. Çok sayıda araca ve çok sayıda personele ihtiyacımız var. Şunu net bir şekilde söylüyorum, Şu anda kamu hizmeti anlamında bu işten daha önemli hiç birimizin işi yok. Bu salgın hastalıkla mücadele ön cephemiz olacak. Bunu yaptığımız zaman inanıyorum ki 15 gün sonra bu 2 bin 500 adresi binlerin altına indireceğiz. Filyasyon ekiplerine daire amirleri olarak gerekli destekleri vereceğiz” dedi. 
Kamu kurumları, PTT Şubeleri ile bankaların içerisinde ve önlerinde oluşan kalabalıklara da değinen Valimiz Hulusi Şahin sözlerine şöyle devam etti: “ Kamu kurumları, PTT Şubeleri ve bankalarda oluşan kalabalıklardan kurum amirleri ve müdürleri sorumludur. Her yerde bu sosyal mesafe kuralına uymak birinci derecede oranın yetkilisinin sorumluluğundadır.”
 
 
Belediyemizin 40 personel ve 5 araç ile destek vereceği filyasyon ekibinin il sağlık müdürlüğü tarafından takip edilen Covid-19 ve Covid-19 bulaş riski olan kişilerin rutin takiplerini yapmak üzere alanda yer alacak. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler