Furkan vakfı ile ilgili önerge verdi

Furkan vakfı ile ilgili önerge verdi

Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yöneticileri gözaltına alınan ve kayyum atanan Furkan Vakfı ile ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e soru önergesi verdi.
 
Aslan, önergesinde, şunları belirtti; “Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul düşünce hürriyeti kapsamında Türkiyedeki gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarından ötürü; Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik 30 Ocak 2018 Salı günü düzenlenen operasyonda yönetici ve sorumluların aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştır. Alparslan Kuytul ile birlikte diğer vakıf yöneticilerinin emniyetteki sorgusu sürürken, Adana Asliye Hukuk Mahkemesince Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na kayyum atandı.” Aslan, Bakan Gül’e verdiği önergede, şu soruları yöneltti; “Son 3 yılda ülkemizde, düşünce ve kanaatini ifade ettiği için tutuklananların sayısı kaçtır? Türkiye’de bu ve buna benzer yaşanan olaylar, düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün ihlali değil midir?
 
Son 3 yılda Türkiye’de kaç kişi düşüncesini ifade etmekten dolayı gözaltına alınmıştır?
Alparslan Kuytul yaptığı konuşmalarda ağırlıklı olarak hükümetin politikalarını eleştirmektedir. Gözaltına alınıp tutuklanması da yaptığı bu konuşmalar ile doğrudan ilgilidir. Hükümetin politikalarını eleştirmek hangi gerekçeler ile suç sayılmaktadır? Savaşa karşı; Vessulhu Xeyrun (Barış daha hayırlıdır. Nisa 128) barışı emreden Kuran-ı Kerimin ayetini dillendirmek, savunmak suç mudur? Yine çatışmaya karşı, diyaloğu ve uzlaşmayı emreden Hucurat 10’daki ‘O halde kardeşlerinizin arasını düzeltin’ ayetini savunup gündeme ilişkin tefsir etmek suç mudur?”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler