Gençlik Kollarına Arslan Getirildi

Gençlik Kollarına Arslan Getirildi

Anavatan Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığına  Yasin Burak Arslan getirildi.

YASİN BURAK ARSLAN KİMDİR

Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden mezun olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliğinde eğitimini tamamladı.Yandal olarak ise İngilizce İşletme eğitimi aldı. Yasin Burak Arslan  genç yaşına rağmen  aldığı birçok ödülle, başarılarıyla Avrupa’nın dikkatini çekmeyi başardı.

Tüm Avrupa ülkelerinde MaterialScienceAndEngineer (Malzeme Bilimi ve Mühendisliği) olarak bilinen ve ülkemizde mühendislik dalında yeni yeni adı duyulan Cumhuriyet Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliğinden mezun 25  yaşındaki mühendis  Yasin Burak Arslan, birçok başarıya imza atarken, en önemli amacının ise, ülkesi adına metalürji ve malzemenin en önemli faktör olduğunu savunmak olduğunu söylüyor. Birçok ödüle layık görülen Yasin Burak Arslan, en başarılı genç mühendis, en başarılı projeler,en girişimci genç mühendis ve dünya basınında en başarılı mühendis,dünya matematik şampiyonu, Avrupa ülkelerinde de en başarılı genç mühendis ödülleri gibi birçok ödüle layık görüldü.

Genç yaşında da birçok deneyimi olan Yasin Burak Arslan, okul döneminde 6 fabrikada stajyer mühendis olarak görev almış ve Almanya’da yer alan Türk firmalarına iş konusunda önayak olmuştur. Mesleki dergileri yabancı dillere çevirip, yurt dışı yayıncılara basım yaptırıp mesleki yabancı dil sözlüğü hazırlayan genç ve başarılı mühendis adayı Yasin Burak Arslan, 10’a yakın mühendislik programı kullanabilme özelliğiyle de, adeta göz kamaştırıyor.9 adet yerel basında da köşe yazarlığı yapmakta olan genç mühendis alanlarında en prestijli sanayi ve ekonomi dergilerinde uzman yazarlık yapmaktadır.Bilim ve teknoloji komisyon başkanlığı,Sanayi kurul ve komite başkanlıkları,TMMOB bölge sorumlusu,gençlik merkezleri üniversiteler başkanlıkları, Türk Arap dünyası proje koordinatörlüğü,wtc dünya ticareti genç girişimciler kurulu,ekonomi kurulları,malzeme bilimi kulüp,sağlık bilimleri kulüp başkanlıkları gibi birçok önemli görevlerin ve projelerin başında yer almaktadır.Savunma sanayii,maden,metalurji,enerji,nanoteknoloji ve otomotiv gibi birçok sektörde 200’debn fazla yerli ve milli projeye de imzasını atmıştır. Gençlik adına ve sosyal projeleri ile de 81 ilde gençlerimizin bilim ışığında ilerlemesini ve kültürel faaliyetlerde çokça yer almalarını sağlamıştır.Birçok Avrupa basınında ise ‘’Türklerin proje ve beyin adamı olarak yer almıştır.’’

Almanya’da Steelworking fuarında, Rusya’da, Arabistan’da ve İstanbul’da mesleği ile ilgili tanıtıcı sunumlar ve konuşmalar da yapan Yasin Burak Arslan, şimdiden geleceğin 50 başarılı iş adamı olarak gösteriliyor.Almanya’da Steelworking fuarında, Rusya’da, Arabistan’da ve İstanbul’da mesleği ile ilgili tanıtıcı sunumlar ve konuşmalar da yapan Yasin Burak Arslan, şimdiden geleceğin 50 başarılı iş adamı olarak gösteriliyor.

 

Yasin Burak ARSLAN birçok siyasi partiden teklif almasına rağmen Anavatan Partisine katılmayı tercih etmiştir. Anavatan partisi genel merkezde genel başkan İbrahim ÇELEBİ tarafından Anavatan partisi gençlik kolları teşkilat başkanlığı görevine getirilmiştir. Yasin Burak ARSLAN’ın Anavatan partisini tercih etmesindeki sebep ise merhum genel başkan Turgut ÖZAL’ın reformist, şeffaf ve liberal siyasetini devam ettirebilmek adına Anavatan partisine katılmayı tercih etmiştir.

Anavatan Partisi Batman Merkez İlçe Başkanın Mehmet Ali BALİBAY, Yasin Burak ARSLAN hakkında şunları söyledi ,”Mustafa Kemal ATATÜRK’ünde dediği gibi,  Bütün ümidim gençliktedir”. “Bu yüzden Yasin Burak Arslan’ın Anavatan Partisine çok şey katacağını düşünüyorum”. Türk siyasetindeki gençlerimizin eğitimli bilinçli ve istikrarlı olarak siyasette aktif, şeffaf ve yenilikçi bir şekilde rol alması gerekmektedir. Bunun en güzel örneği Anavatan Partisi genel merkezi gençlik kolları teşkilat başkanı Yasin Burak ARSLAN’dır.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler