Genel İş, işçileri iş yerinde ziyaret etti

Genel İş, işçileri iş yerinde ziyaret etti

Genel iş sendikası, Belediyede çalışan taşeron ve kadrolu işçileri iş yerinde ziyaret ederek örgütlenme çalışmalarına devam ediyor.
 
Kadrolu işçilerde yetkili sendika olan Disk –genel iş taşeron işçilerde de  çoğunluğu sağlamış durumda 1600 taşeron işçinin 1.150 si Genel iş üyesi iken işçilerin tamamının sendikalaştırılması çalışması da devam ediyor. Taşeron işçilerin Belediye bünyesindeki şirkete geçmesi ile birlikte yetkili sendika olarak bakanlığa derhal yetki başvurusunda bulunulacağını belirten Disk-Genel İş Şube Başkanı Ferhat Ataca, “ Belediye Şirketlerine geçiş ile birlikte toplu iş sözleşmelerine yetkili sendika olarak katılacağız sosyal ve ekonomik hakların iyileştirilmesi noktasında sendika olarak çaba sarf edeceğiz. Bu anlamda üyelik çalışmalarını bitirip Belediye şirketine geçiş ile birlikte toplu sözleşmenin gecikmemesi için işçi arkadaşların bir an önce sendika üyeliklerini yapmaları gerekmektedir.” Şeklinde konuştu.
 
GENEL BAŞKAN’DAN BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİNE ZİYARET
 
Örgütleme çalışmaları ve taşeron işçilerin belediye şirketlerine geçirilmesi sürecine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Batman’a gelen DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile TİS Daire başkanı Salih Doğrul Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy ile görüşme gerçekleştirdi. Bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede Başkan vekili Aksoy, yapılacak tüm çalışmalarda personelin esas 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler