GEZİCİ KÜTÜPHANE KÖY YOLLARINDA

KÖY ÇOCUKLARI GEZİCİ KÜTÜPHANE İLE KİTAPLA BULUŞUYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Batman İl Halk Kütüphanesine tahsis edilen içerisinde 2 bin adet kitap ve 5 bilgisayarın olduğu “Gezici Kütüphane”   ile köylerde okuyan çocuklarımız artık kitaba daha rahat ulaşmış olacaklar.  
 
Valimiz Hulusi ŞAHİN, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İlimize tahsis edilen Gezici Kütüphane olarak kullanılacak ‘Mobil Kütüphane Aracı’nı ziyaret ederek,  İlimizde verilecek olan gezici kütüphane hizmetlerine ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. 
 
Türkiye’de gezici kütüphane tahsis edilen 4 ilden birinin Batman olduğunu ifade eden Valimiz,  gezici kütüphanenin kırsalda çok önemli hizmetler yapacağının altını çizerek, “Köy okullarımızda okuyan çocuklarımız böyle gelişmiş bir kütüphane ve efektif bir internet hizmetinden yoksunlar. Burada yapılacak her türlü etkinlik çocuklarımızın ayağına kadar taşınmış olacak. Gezici kütüphane ’de bulunan 2 binin üzerindeki kitaplardan faydalanacaklar ve içerisinde bulunan bilgisayarlardan da internet hizmeti alacaklar. Çocuklarımız için o kütüphanenin ziyareti herhalde unutulmaz bir gün olacaktır” diye konuştu. 
 
Önümüzdeki haftadan itibaren gezici kütüphanenin belde ve köylerimizde hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Valimiz, “Arkadaşlarımız iki haftalık programı hazırlamışlar. Çocuklarımız uzun zamandır örgün eğitimden faydalanamıyorlar. Okullarına, öğretmenlerine hasret kaldılar. Gezici kütüphanemiz onlara yeniden sınıf ortamını teneffüs ettirebilecek.  Corona salgınına karşı da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Kütüphane Müdürlüğümüz gerekli hazırlıkları ve gerekli tedbirleri alıyorlar. Bir taraftan çocuklarımıza iyi bir gün geçirmeleri sağlanacak, bir taraftan da sosyal mesafeyi de korumaya  özellikle özen gösterecekler” dedi. 
 
Konuşmasının sonunda Kütüphanenin İlimize kazandırılmasında başta Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY olmak üzere Milletvekilimiz Sayın Ziver ÖZDEMİR, İl Başkanı Akif GÜR ve emeği geçen herkese de teşekkür eden Valimiz,  Gezici Kütüphanenin, İlimize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. 
 
Müze Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, AK Parti İl Başkanı Akif GÜR, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan ASLANLI, İl Müftü Vekili Ahmet DURAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN katıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler