“GRİP AŞISI ÇOK YAYGIN YAPILMALI”

“GRİP AŞISI ÇOK YAYGIN YAPILMALI”

SES ve Tabip Odası’ndan ortak açıklama:
 
SES Batman Şubesi ve Tabip Odası, düzenlediği ortak basın açıklamasıyla Batman’da artan korona vakalarına dikkat çekti. SES Şube Başkanı Deniz Topkan’ın okuduğu açıklamanın özeti şöyle: “İlimizde pandemiye dair durumun ciddiyeti ortadayken ve kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı tarafından da vaka artışlarının en çok yaşandığı birkaç il arasında Batman’da sayılmasına rağmen uzun bir süredir yerel idareciler tarafından sadece vakaların en çok olduğu mahallerin ismi dışında ilimiz pandemiye dair detaylı veri paylaşılmıyor olmasını anlamakta güçlük çektiğimizi ifade etmek isteriz.
 
Başta yoğun bakım ve servisler olmak üzere covıd-19 hasta müdahale ve karşılama alanlarında ciddi yoğunluktan kaynaklı sağlık çalışanları çok fazla çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu birimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarının eksikliğinin yaşandığı tüm birimlerde sağlık çalışanı ihtiyacı hızlıca giderilmelidir. Başta COVID şüpheli veya pozitif hastalarla temas edenler olmak üzere ildeki tüm sağlık çalışanlarının hızlı bir şekilde taramadan geçirilmelidir. Her yıl Eylül ile başlayan influenza (grip) mevsiminde bu yıl farklı olarak COVID-19 pandemisi ile influenza aynı zaman diliminde bir arada görülecektir.
 
İnfluenza aşısı çok yaygın yapılmalı ve kamusal bir sorumlulukla ücretsiz temini üstlenilmelidir. Yeterli aşı stoku erken olarak sağlanıp, başta sağlık çalışanlarına olmak üzere aşının mümkün olan en erken dönemde yapılması sağlanmalıdır.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler