GÜNEŞTEKİN'İN HAFIZA ODASINA YOĞUN İLGİ

Ahmet Güneştekin'in ‘Hafıza Odası’ sergisi açıldı

Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin’in ‘Hafıza Odası’ adlı sergisi, Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan Keçi Burcu’nda kapılarını ziyaretçilere açtı. İlgi gören açılışa siyasetçiler akın etti.
 
MİTHAT SANCAR VE EKREM İMAMOĞLU DA KATILDI
 
 
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliğinde ve Pilevneli Galeri sunumuyla Keçi Burcu’nda 16 Ekim-16 Aralık 2021 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan ‘Hafıza Odası’ sergisi, kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açıldı.
 
Açılış öncesi Güneştekin, sergisini kentte bulunan gazetecilere tanıttı. Gazetecilere çalışmaları hakkında bilgi veren Güneştekin daha sonra ziyaretçire sergisini gezdirdi. Davetliler daha sonra bir otelde srginin galası için bir araya geldi.
 
 
 ‘Kayıp Alfabe’, ‘Analar duvarı’, ‘Yoktunuz’, ‘Hafıza tepesi’, ‘Çürüme’ ve ‘5 No'lu Koridor’ başlıklı çalışmaların yer aldığı ‘Hafıza Odası’ sergisinin açılışına HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AKP Diyarbakır eski milletvekilli Mehmet İhsan Arslan, Diyarbakır’daki siyasi parti temsilcileri, bölgedeki STK başkanları ve iş insanları katıldı.
 
Sergide, Faili meçhul cinayete kurban giden yaklaşık 600’ü aşkın kişinin isimlerinin yer aldığı ‘Kayıp Alfabe’ ilgi gören bölümlerden oldu. 
Galada HDP Eşgenel Başkanı Sancar ve İBB Başkanı İmamoğlu birer konuşma yaptı. açılışta konuşan Güneştekin, “Biz sanatçıların görevleri vardır. Bizler tarihin tanıkları ve aktarıcılarıyız. Hafıza Odası Türkiye'nin son yüzyılını anlatan bir sergidir. Diyarbakır benim ailem.. İyi ki mahallemdeyim, iyi ki coğrafyamdayım. Hafıza Odası büyük ilgi gördü. Diyarbakır'da trafik kilitlend. Girişte metrelerce kuyruklar oluştu. Bu ilgiden oldukça memnun kaldım” dedi. 
Ahmet Güneştekin'in "Hafıza Odası" sergisi iki ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler