Gür, Bakan Selçuk’un Ziyaretini Değerlendirdi

Gür’den Bakan Selçuk’un Batman’a ziyaretiyle ilgili açıklama

Batman Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, geçtiğimiz hafta sonu ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ziyareti ile şu açıklamalar da bulundu. 
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bu ziyareti ile Batman'ın eğitim sorunlarının tüm boyutlarıyla ele alındığını dile getiren Ak Parti İl Başkanı Akif  Gür:
“Eğitimde Batman için neler yapılabilir, alınması gereken tedbirler, hedefler ve ihtiyaçlar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla, Valimiz Hulusi Şahin, Milletvekilimiz Ziver Özdemir, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürlerinin de bulunduğu tüm paydaşlarla verimli toplantılar gerçekleştirdik” dedi.
Gür açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.
" Özellikle Batman için son derece önemli olan OSB'lerdeki iş kollarına hitap edecek meslek liselerinin artırılmasına ve mevcutlarının da daha kaliteli hale getirilmesine yönelik istişarelerimiz oldu. Malumunuz olduğu üzere eğitim safhasındaki çocuklarımızın mesleklere olan eğilimlerin tespiti, mesleki eğitim konusunda alınacak tedbirlerle meslek okullarına taleplerin artacağı bir süreci yaşıyoruz. Bu sayede hem öğrencinin aldığı derslerde verim artacak, hem de öğrenci üretime olan katkısı artacaktır. Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Bir ilin hem sosyal hem de ekonomik kalkınması, o ilin eğitim kalitesi ile doğrudan bağlantılıdır. Dolayısıyla Bakanımız Ziya Selçuk'un ilimizi ziyareti, ‘2023 Eğitim Vizyonu 'nda Batman’ın hak ettiği yerde olması açısından son derece önemlidir. Öte yandan bu işin mutfağından gelen, yani eğitimin içinden gelen ve sahada çalışan bir Milli Eğitim Bakanımız var. Kültür Merkezinde ‘Ziya Öğretmenle Eğitim Buluşmaları' kapsamında öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, öğretmenlere 2023 eğitim vizyonunu detaylı bir şekilde aktarması, yeni bir bakış açısıyla eğitimdeki sorunların büyük bir bölümü 2023'e varmadan çözüleceğine olan inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler