GÜR, BALPINAR ÇİFTÇİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

GÜR, BALPINAR ÇİFTÇİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

AK Parti Batman İl Başkanı Av.A.Akif Gür, beraberinde Tarım İl Müdür Vekili Mehmet Demir ve zarar tespit komisyonu ile beraber Balpınar beldesini ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi.
 
Başkan  Gür ve beraberindekiler burada  Ilısu Barajının yükselmesiyle  Segirka ve Zorköy’de sular altında kalan arazilerde ekim yapan vatandaşlarla görüştü.
 
Gür, burada vatandaşlara tek tek söz vererek, sorun, talep ve önerini dinledi.
 
Burada bir açıklamada bulunan Gür: “Ilısu Barajının ilk türbinin devreye alınması için ilimize gelen Bakanlarımıza, Devlet Su İşleri  Genel Müdürü ve Bölge Müdürüne, Balpınarda yaşanan mağduriyeti birebir ve yüz yüze görüşmelerle ilettiklerini söyledi.
 
Yapılan görüşmeler neticesinde yaşanan mağduriyetlerle ilgili hasar tespit çalışmalarının başlamasını talep ettiklerini ve talepleri üzerine yetkililer tarafından çalışma başlatıldığına işaret eden Gür, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
‘’Ilısu Barajı sularının yükselmesiyle Balpınar Beldemizde sular altında kalan ekili arazilerin hasar tespiti için çalışma yapılmasını milletvekilimiz Ziver Özdemir ile beraber ilgili kurumlardan talep ettik, Talebimiz üzerine AFAD  koordinasyonunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespiti için çalışma başlatılmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde hasar tespitinin yapılmasından sonra sular altında kalan arazilerle ilgili bilgiler AFAD Başkanlığına gönderilerek bir çalışma yapılacağı tarafımıza iletildi. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için milletvekilimizle birlikte süreci yakından takip ediyoruz.”
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler