Hac ve umre organizasyonları şirketleri zor durumda

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından etkilenen iş sektörlerine yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor.

Batman merkezde farklı sektörlerdeki iş yerlerini ziyaret eden Durmaz, son olarak Hac ve Umre organizasyonları yapan turizm acente ve şirket temsilcilerini ziyaret etti.

Ziyarette Durmaz’a pandemi sürecinde yaşadıklarını anlatan firma temsilcileri ve şirket sahipleri, hac ve umre ziyaretlerinin yapılamamasından dolayı işlerinin durduğunu ve bundan dolayı da ödeme yapmakta çok zorlandıklarını ifade ettiler.

“Esnaf, iş yapamadığı için iflasın eşiğine geldi”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Durmaz, “Pandemi şartlarından etkilenen, ciddi zararlar eden, işleri sekteye uğrayan ve hatta iş yerlerini kapatmak zorunda kalan girişimciler oldu. Bu süreçte mümkün mertebe sahada olmaya, özellikle pandemiden etkilenen esnafları ve girişimcileri yalnız bırakmamaya, onları ziyaret etmeye, sorun ve sıkıntılarını kendilerinden dinlemeye çalıştık. Maalesef kimi esnaf iş yapamadığı için iflasın eşiğine gelmiş, bir umutla sektör değiştirmiş, nakit parası olmadığı için ödemelerini yapamamış veyahut sürekli ertelemiş, hatta bu sıkıntılardan dolayı ekmek teknesi olarak gördükleri iş yerlerini kapatmak zorunda kalmış.” ifadelerini kullandı.

“Pandemi, Hac ve Umre organizasyonları yapanları çok etkiledi”

Esnafların yanında bulunmaya devam edeceklerini vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:

"Esnaflarımızı ve girişimcilerimizi yalnız bırakmama adına, pandemiden etkilenen iş sektörlerine yönelik ziyaretlerimize devam ediyoruz. Son ziyaretlerimiz, hac ve umre Organizasyonları yapan iş yerlerine yönelikti. Malum, pandemiden dolayı şu anda Türkiye’den Suudi Arabistan’a hac ve umre için ziyaretçiler gidemiyor. Böyle olunca hac ve umre organizasyonları yapan şirketler hiçbir şekilde iş yapamıyor. Bu süreçten en fazla etkilenen sektörlerin başında, kanaatimce bu şirketler geliyor."

“Esnaf için faizsiz kredi imkânları oluşturulmalıdır”

Esnafın şikâyet ve taleplerine duyarsız kalınmaması gerektiğini belirten Durmaz, “Ziyaret ettiğimiz şirket sahipleri ve temsilcileri, yetkililerin kendilerine destek vermediklerini belirterek bu dönemde kira, sigorta, personel, vergi gibi ödemeleri yapmakta çok zorlandıklarını ifade ettiler. Dolaysıyla yetkililer, hac ve umre organizasyonları yapan firmaları da unutmamalı, onlara ve genelde de bütün esnafa faizsiz kredi alabilmeleri için imkânlar oluşturmalıdır. Ayrıca, iş yapamamalarının yanı sıra hayat pahalılığı ve ardı arkası kesilmeyen zamların olduğu bu süreçte, mağduriyet yaşayan esnafa ve vatandaşa yardımcı olunmalıdır.” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler