2 bin kişilik istihdam için başvurular başladı

Batman'da çeşitli kamu kurumlarında 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere 2 bin kişi istihdam edilecek. İstihdam için başvurular bugün itibariyle başladı.

Batman merkez ve ilçelerinde 2 bin kişi, İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığı ile çeşitli kamu kurumlarında 6 ay süre ile "Toplum Yararına Programlar" kapsamında istihdam edilecek. Başvuruların başladığı ilk günde vatandaşlar, İŞ-KUR İl Müdürlüğüne akın etti.

Programlardan faydalanacak kişilerin 6 ay boyunca İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü, Valilik olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında toplum yararına işlerde çalıştıracaklar.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Batman İŞKUR Müdürlüğüne gelen yüzlerce vatandaş, iş başvurularını yapmaya başladılar. İŞKUR önünde yaşanan izdiham ise işsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, Toplum Yararına Programı kapsamında il genelinde 2 bin kişinin kamu kurumlarında geçici süreliğine iştiham edileceğini söyledi.

Başvuruların başladığını ve 11 Ocak tarihine kadar devam edeceğini aktaran Eviz, "Bugün itibari ile Batman ve ilçelerde başvuruları almaya başladık. Bu ayın 11'ine kadar kayıtlar devam edecek. Bu projelerde önemli olan, gerçekten işsiz olan, maddi durumu düşük olan vatandaşlarımızın bu kış mevsiminde bir işe sahip olmasıdır. Bu projelerde temel hedefimiz; ekonomik anlamda düşük olan vatandaşlarımızın bu kış mevsiminde bir iş kapısını açmaktır ve projelerden istifade etmesini sağlamaktır. Dolayısıyla vatandaşlarımız arasında herhangi bir ayırım gözetmeksizin kura çekimi ile noter huzurunda işçiler belirlenecek ve bu projeler devam edecek. Hedefimiz kurada ismi çıkan vatandaşların Ocak'ın 21'nde iş başı yapmalarıdır. 2 bin kişi istihdam edilecek ve 6 ay çalışacaklar. 30 Haziran'da bunların sözleşmeleri bitecek." dedi.

İŞKUR bünyesinde çalışmak üzere kayıt yapmaya geldiklerini belirten vatandaşlar ise bu tür projelerin çok faydalı olduğunu ve sürekli olması gerektiğini kaydettiler.

Batman'da, Toplum Yararına Programlarda çalıştırılacak işçiler 7-11 Ocak tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğüne müracaatlarını yapabilecekler. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler