Halepçe Duygulandırdı

Halepçe duygulandırdı

PAK Batman İl Teşkilatı HALEPÇE jenosîdini Andı
 
 Kürdistan Özgürlük Partisi PAK, 16 Mart günü Parti İl Binasında 16.03.1988 Halepçe Jenosidinin 31. yıldönümü münasebetiyle bir anma programı düzenledi. Anmaya PAK Genel Başkan Yardımcısı Kasım Ergün ,Yurtsever Demokrat İttifakın Batman Bağımsız Belediye Başkan Adayı M. Feyyaz EKMEN ,parti yönetim ve üyelerinin yanı  sıra PAK ın dostları  katıldı.
 
PAK  Genel Başkan Yardımcı Kasım Ergün’ün konuşmasıyla başlayan anma, Halepçe başta olmak üzere tüm Kürdistan şehitleri için Kürt Ulusal Marşı Ey Reqîb'in okunması  bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kasım Ergün Kurdistan şehitlerine sahip çıkmanın önemine dikkati çekerek ,işgalci ve katliamcı siyaset üzerinde durdu.”Gelecekte ülkemizi kendimiz yönete bilmek için bunlardan dersler çıkarmalıyız.”dedi.
PAK İl Başkanı Aziz Özdemir  PAK ın açıklamasını okudu.Açıklamada :” Halepçe soykırımı halkımızın varlığının, dilinin, yok sayılmasıyla, yok edilmeye çalışılmasıyla; özgürlüğümüzün hala da elimizden alınmış olmasıyla devam ediyor.
 
Halepçe’de sadece 5000 insan değil; insanlık vicdanı da şehit düşmüştü. Bu sadece faşist diktatör Saddam Hüseyin’in insanlık dışı, kirli yüzünün dışa vurumu değildi; aynı zamanda insanlığın alnına vurulmuş kara bir lekeydi de.
 
Halepçe soykırımından 31 yıl sonra da , Kürdistan halkı Kürdistan’ın dört parçasında katliam, ölüm, haksızlık ve yıkımlara maruz kalmaktadır.
Ama ne Halepçe, ne Enfal, ne de öncesi ve sonrasında gerçekleşen katliam ve saldırlar Kürdistan özgürlük mücadelesini durduramadığı gibi; bundan böyle de hiçbir soykırım, katliam, saldırı Kürdistan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini durduramayacaktır.”dedi.
Yurtsever Demokrat İttifakın Batman Bağımsız Belediye Başkan Adayı M.Feyyaz EKMEN’de konuşmasında “Tüm dünyanın gözü önünde işlenen bu soykırım karşısında kendi ülke çıkarlarını düşünerek kör ve sağır kesildiğini yarın çıkarları gereği tekrar ölümcül kimyasal silahları farklı ülkelere rahatça satabileceklerini  söyledi.Bu nedenle biz Kürtlerin herkesi kapsayıcı özgürlükçü,demokrat ,Kurdistanî ,ulusal ittifaklar oluşturmak en önemli vazifemiz olmalı.”dedi
 
Mele Emeddin Yetiz de konuşmasında “Şêx Seid,Seyid Riza ,Qazi Mihemmed,İhsan Nurî Paşa Mele Mustafa Barzanî v.b gibi liderlere sahip bir ulusun hep varolacağını “söyledi ve Halepçe için yazdığı iki şiirini katılımcılara okudu.
 
Daha sonra Halepçe ile ilgili bir belgesel izlendi.İzlenen belgesel nedeniyle katılımcılar duygusal anlar yaşadı. 
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler