HALK KÜLTÜRÜ BELGESELİ

Batman Üniversitesinde Batman Halk Kültürü Belgesel Projesi İçin Çalışmalar Başladı.

 
Batman'ın kadim halk kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in öncülüğünde Batman Halk Kültürü Projesinin derleme çalışmaları başladı. 13 Ocak 2022 tarihinde Sason’da ilk çekimleri yapılan proje, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Görkem Duran Gültekin tarafından yürütülüyor.
 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, Sason ÇATOM Müdürü Muhsine Bozkurt ve Çilek Anaokulu Müdürü Cihan Kaya'nın lise öğrencileriyle birlikte organize ettiği 13 Ocak Rumi Yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Sason’da yapılan çekimlerde projenin ilk derleme çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe halkının da yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne olan kutlamalara Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Görkem Duran Gültekin ve proje ekibi katıldı.
Batman'ın kültürel değerlerinin kayda geçirilerek kitaplaştırılması ve ardından belgesele dönüştürülmesinin hedeflendiği proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini önemsediklerini ve proje ile birlikte bu değerleri gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. İlimizin kültürünün en zengin kaynağımız olduğuna değinen Rektör Demir, bu proje ile gizli kalan birçok değerin de ortaya çıkabileceğini sözlerine ekledi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler