Halkın değerlerine uymayan etkinliklere tepki

Okullarda düzenlenen yıl sonu mezuniyet törenlerinin ahlaksızlık aşıladığına dikkat çeken STK temsilcileri, yetkilileri buna önlem almaya davet etti.

Okulların kapanmasıyla düzenlenen yılsonu mezuniyet törenlerinin İslam kültürüne uymadığını, ahlaksızlık aşıladığını belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, yetkililere seslenerek, bu tür etkinliklere müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

Çocukların maneviyatını tahrip edecek yıl sonu mezuniyet törenlerine Milli Eğitim Müdürlüğünün izin vermemesi gerektiğini söyleyen Ergin, “Mezuniyet törenleriyle özellikle sanki o gün her şey meşrumuş gibi daha iyiyi kötüden ayırt edemeyecek olan çocuklara yönelik kültür etkinlikleri adı altında yapılan faaliyetler çocukların geleceğine mal olabilecek yanlışlıklar olabiliyor. Milli Eğitim camiasının bunun üzerinde hassas davranmasını önemle rica ediyorum.” dedi.

İslam dinine aykırı mezuniyet törenlerinin nefsi ifsada sürüklediğini vurgulayan Ergin, “Ayın 27’sinde Ramazan ayı başlamaktadır. Dini duyguların doruk noktaya ulaştığı bir zaman dilimine giriyoruz. Bu konuda özellikle milli, manevi değerlerimize aykırı faaliyetler içerisinde olabilecek etkinlikleri yapmamalarını yetkililerden istiyoruz. Hem çocukların geleceğine yanlış sirayet edebilecek, onlarda psikolojik sorunlara sebebiyet verecek bu gibi uygulamalardan kaçınmalarını rica ediyorum.” diye konuştu.

Halkın değerleriyle zıt olan etkinliklerin yasaklanması gerektiğine işaret eden Ergin, “Okulların mezuniyet törenleri adı altında örf, adetlerimize aykırı hareketlerde bulunmamalarını istirham ediyorum. Velilerin de bu konuda öğretmen ve öğrencilerine telkinde bulunmalarını istiyorum. Çünkü bu çocuklar hepimizindir. Geleceğimiz bu çocuklar üzerinde şekillenecektir. Bu çocuklar dini, milli inançla yetiştirilmezse yaklaşık 40-50 yıldır çektiğimiz sıkıntıları 40-50 yılda daha çekmek zorunda kalırız. Önceden tedbirlerimizi alalım ki geleceğimiz emin ellerde olsun.” ifadelerini kullandı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler