"Hasankeyf Örnek Bir Projedir"

Adı Ilısu Barajı’na verilen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir dizi temasta bulunmak üzere Batman'a geldi.

Adı Ilısu Barajı’na verilen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir dizi temasta bulunmak üzere Batman'a geldi. Valiliği ziyaret eden Eroğlu, daha sonra bazı incelemelerde bulunmak üzere Hasankeyf'e gitti. İlçede fidan dikimine de katılan Eroğlu, Valilik ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Eski bakan Eroğlu, “ Ben de buranın hizmetkarı olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Hasankeyf muhteşem bir yer. Türkiye’nin en muhteşem ilçesi altyapısıyla, her şeyiyle Hasankeyf’tir. Muhteşem bir ilçe kurduk” dedi. Hasankeyf’te dünyanın en büyük taşıma, tarihi eserleri koruma, ihya etme, restore etme ve taşıma işlemini gerçekleştirdiklerini kaydeden Eroğlu,  “Bütün tarihi eserleri koruduk, hatta özellikle bakanlığımın döneminde Hasankeyf ve civarı için yaptığımız arkeolojik kazılar Kültür Bakanlığının bütün arkeolojik kazılarının maliyetinden daha fazlaydı. Bütün bu eserleri topladık ve şuanda bu bölgenin en muhteşem müzesi Hasankeyf’tedir. Türkiye’nin en muhteşem müzesi. Aynı zamanda çok büyük eserleri de Kültür Park dediğimiz açık hava müzesine koyduk. Böylece hem kapalı müzemiz var, açık hava müzemiz var” dedi.
 
 
Hasankeyf’te muhteşem konutlar inşa ettiklerini belirten eski bakan Eroğlu, “ Ben tamamen risk alarak 5 yıl ödemesiz, 15 yıl da faizsiz olarak geride ödenecek diye hepsine adeta bedava ev ikram ettik. Orada yüksekokul açtık. Bütün kamu binalarından belediye binasına kadar  her şeyi muhteşem yaptık ve altyapısını tamamladık. Mezarlığın projesiyle bile ben ilgilendim. Türkiye’nin en güzel mezarlığı Hasankeyf mezarlığıdır. Yeşillendiriyoruz.  Yeniden yerleşim ve tarihi eserlerin korunması açısından Hasankeyf örnek bir projedir” dedi.
 
Hükümetlerinin Batman’a çok önem verdiğini kaydeden Eroğlu, “ Cumhurbaşkanımızın hem başbakan hem de cumhurbaşkanlığı döneminde Batman’a ayrı bir gönül bağı var. Bakın, sadece merkezi hükümet, diğer  belediyeler hariç olmak üzere Batman’a  geçen yıl sonuna kadar  30 katrilyon yatırım yaptı ki, Batman Batman olalı böyle bir yatırım görmedi. Herşey yapıldı mı? Okullar, havaalanları, yollar. Eskiden Batman’a gelmek meseleydi. Hasankeyf’e çok önceden geldiğimde, 2003 yılında geldiğim zaman geçecek yollar yoktu. Şimdi Afyon kaymağımız gibi yollarımız var mı? Havaalanımız var mı? En muhteşem havaalanını açtık mı? Öbür taraftan Batman Barajı yaptık, sulamıyor mu? Bütün tarihi eserleri restore edip okulları açtık mı? Hastaneler yaptık mı? Batman gerçekten çok büyük hizmet aldı.  Biz de burada, benim bakanlığım döneminde Hasankeyf hariç, 2 milyar 150 milyon TL’lik Batman’a ve ilçelere yatırım yapmışız. Hayırlı olsun inşallah,  biz Batman sevdalısıyız. Valimiz gerçekten çok çalışkan. Valimizin kıymetini bilelim. İnşallah valimizle birlikte Batman daha da ileri bir noktaya taşınacak” dedi. 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler