Hasankeyf “Su Sporlarına” Ev Sahipliği Yapacak

Ilısu Veysel Eroğlu Baraj gölünün dolması sonrası Hasankeyf ilçemizde Valiliğimizin öncülüğünde yapılması planlanan “Hasankeyf Su Sporları Festivali” hazırlık toplantısı Valimiz Hulusi ŞAHİN başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı. 

Hasankeyf’te  tarih ve kültür turizminin yanı sıra farklı turizm seçeneklerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Eylül ayında düzenlenmesi planlanan su sporları festivali için yürütülecek çalışmalar görüşüldü. 

Valimizin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, su sporları alanında faaliyet gösteren bazı firmaların yetkilileri, Dragon yarışları, Kano, Kürek, Yelken ve Yamaç Paraşütü sporu ile alakalı sunum yaptı. Ayrıca telekonferans yöntemi ile toplantıya katılan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem AKDURAK ve federasyon yetkilileri  düzenlenecek yarışmalara ilişkin deneyimlerini paylaştılar.

Toplantıya; Hasankeyf Kaymakamı Haluk KOÇ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi ÖZPERK, Müze Müdürü Şehmus GENÇ, Belediye Spor İşleri Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri, su sporları ve yamaç paraşütü alanında faaliyet gösteren bazı firmaların yetkilileri katıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler