"Hasankeyf'te 25 yataklı hastane onaydan geçti"

Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf'in yeni yerleşkesinde yapılan 25 yataklı devlet hastanesinin Sağlık Bakanlığının onayından geçtiğini bildirdi.

Hasankeyf ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, Üçyol ile Saklı köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaymakamlık toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Deniz, haziran ayından itibaren Ilısu Barajı'ndan suyun tutulacağını ifade ederek, ilçede devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanması için ilgili kurumlara gerekli talimatların verildiğini belirtti.

Devam eden yatırımların yanı sıra ilçenin yeni yerleşkesinde yapılan 25 yataklı ilçe devlet hastanesinin Sağlık Bakanlığının onayından geçtiğini bildiren Deniz, "Hastane, kısa zamanda vatandaşa hizmet vermeye başlayacak. İlçeye eğitim alanında da birçok yeni yatırım yapılacak. Yapılan yatırım ve düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte Hasankeyf bu yeni konseptiyle butik bir ilçeye dönüşmüş olacak." dedi.

Toplantının ardından Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünü ziyaret eden Deniz, köy halkıyla bir araya gelerek, vatandaşın sorun ve taleplerini dinledi.

Valiliğin ve Dicle Kalkınma Ajansının desteğiyle Hasankeyf Kaymakamlığınca yürütülecek olan Üçyol Ekolojik Köy Projesi alanında incelemelerde bulunan Deniz, projenin ihale aşamasında olduğunu aktararak, bunun hem ilin turizmine hem de köyün kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Daha sonra beraberindeki kurum müdürleriyle birlikte Saklı köyüne geçen Deniz, vatandaşlarla bir araya geldi.

Köy okullarını da ziyaret eden Deniz, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek kendilerine kitap hediye etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler