"Haydi Batman Sabah Namazında Buluşalım"

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu "Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında Batman İl Müftülüğü tarafından sabah namazı programı "Haydi Batman Sabah Namazında Buluşalım" sloganıyla gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu "Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında Batman İl Müftülüğü ile Kozluk ilçe Müftülüğü tarafından organize edilen sabah namazı programı "Haydi Batman Sabah Namazında Buluşalım" sloganıyla gerçekleştirildi.

Sabah namazı vaktinde Merkez Kudret Camiinde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Turgut Erhan, müftü yardımcılar, müftülük çalışanları,  imam hatip öğretmenleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

"Haydi Batman Sabah Namazında Buluşalım" sloganıyla merkez Kudret Camiinde gerçekleştirilen "Sabah Namazı Buluşmaları" programı İl Müftüsü Turgut Erhan sabah namazının fazileti ile ilgili sohbeti ile başladı. İl Müftüsünün sabah namazını kıldırması ile devam etti.  Namazın ardından dua ile devam eden program, katılımcıların tamamına camide ikram edilen çorba ile sona erdi.

İl Müftülüğünce organize edilen "Sabah Namazı Buluşmaları" uygulanmaya devam edeceği bildirildi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde gençler sabah namazında buluştu

Öte yandan Batman'ın Kozluk ilçesinde müftülük ile Kozluk Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen "Sabah Namazı Buluşmaları" programı yapıldı. Çarşı Merkez Camiinde gerçekleştirilen programa, imam hatip öğrencilerinin yanı sıra vatandaşların da ilgi gösterdiği gözlendi.

Programda gençlik ve gençliğin önemiyle ilgili kısa bir sohbette bulunan Molla Fevzi Güner, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Sabah namazının da önemine değinen Güner, sabah namazının diğer bütün namazların anahtarı konumunda olduğuna dikkat çekerek, sabah namazını kaçırmayan Müslüman bir gencin diğer vakit namazlarını daha rahatlıkla eda edebileceğini belirtti.

Yapılan sohbetten sonra etkinlik cemaat olarak sabah namazının kılınmasıyla devam etti. Program namazdan sonra katılımcılara ikram edilen sıcak çorbayla son buldu. Programdan memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, bu tür etkinliklerin daha fazla yapılması gerektiğini, ifade ettiler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler