Hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Suriyeli aileye yardım eli uzattı

Hayırseverler, Batman Umut Kervanı aracılığıyla Akyürek Mahallesinde derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren 10 nüfuslu Suriyeli aileye gıda ve ev eşyası yardımında bulundu.

Olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileye ulaşan Batman’daki bir grup hayırsever, sosyal medya üzerinden yaklaşık 14 bin TL nakdi yardım topladı. Hayırseverler, Umut Kervanı üzerinden mağdur aileye ulaşarak gıda ve ev eşyası yardımında bulundu, ailenin 2 yıllık erzak ve kiralarını karşılayacağını belirtti.

Batman Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Bereket Şengül, duyarlılıklarından ötürü hayırseverlere teşekkür etti.

video

“Fakirlere yardım eli uzatalım”

Böylesi yardım dayanışmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Şengül, “Melike Hamza ablamızın evindeyiz. Kendileri Suriye’den göç etmiş. Yaklaşık 4 yıldır yanımızda kayıtları mevcuttur. Bizler Umut Kervanı olarak imkanlar dahilinde bu aileye yardım yapmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerin katkılarıyla şu anda ailemize gıda, battaniye, halı gibi ev eşyası getirdik. Hayırseverlerimiz düzenli şekilde onların 2 yıllık kiralarını, gıda ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Allah hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Konuşmasında hayırseverlere çağrıda bulunan Şengül, “Bu ve bunun gibi fakir ailelerimiz var. Bu ailelere yardım eli uzatalım.” ifadelerini kullandı.

“2 yıllık erzak ve kiralarını karşılayacağız”

Mağdur Suriyeli aileye ulaştırılmak üzere 14 bin TL yardım topladıklarını ifade eden hayırsever Basri Ezer ise şunları söyledi:

“Bir yakınım fakir bir ailenin olduğunu söyledi. Bizde Umut Kervanı aracılığıyla fakir ailenin oturduğu evi incelemeye geldik. Ailenin gerçekten de yardıma muhtaç olduğunu gördük. Evde neredeyse bir battaniyeleri vardı ve üzerinde yatıyorlardı. Yiyecek namına buzdolaplarında hiçbir şey yoktu. Bu durumu sosyal medya hesabımda paylaştım. Arkadaşlarımız bu duruma kayıtsız kalmadılar. Yaklaşık 14 bin liralık bir yardım gönderdiler. İnşallah bu süreçte Umut Kervanı ile birlikte 2 yıllık erzak ve kiralarını karşılayacağız. Yardımı olan herkesten Allah razı olsun.”

Kendilerine yardım yapılan Suriyeli aile de hem Umut Kervanına hem de hayırseverlere teşekkür etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler