HAYVAN BARINAĞI İÇİN MİLLİ EMLAK ONAYI BEKLENİYOR

Batman Belediyesi, şehir içindeki sahipsiz hayvanların koruma altına alınması amacıyla Milli Emlak Müdürlüğünden arazi tahsisi için onay bekliyor.

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kent içindeki sahipsiz hayvanların koruma altına alınması ve bakımlarının yapılması amacıyla hayvan barınağı projesi geliştirdi. Projenin gerçekleştirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bu amaçla kullanılmak üzere Binatlı (Bileyder) mevkiinde bulunan 58 dönümlük alanın tahsisi için başvuruda bulundu.

 

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı Binatlı (Bileyder) yakınlarında yaptığı Hayvanların tedavibakım ve rehabilitasyonu merkezinin barınak işlevi görmediğini ifade eden yetkililer, arazi tahsisinin yapılması durumunda çalışmalara derhal başlanacağını belirttiler.

 

Belediye tarafından 28 Mayıs 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazılan yazıya istinaden hazine arazisinin Hayvan Barınağına dönüştürülmesi için tahsis istendiğini belirten yetkililer: “Yazıdan gelecek cevaba göre iş ve işlemlere başlayacak olan Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, Batman’da bulunan sahipsiz, insan sağlığını tehdit eden, saldırgan vb sokak hayvanlarının bu barınakta barındırılacağını” belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler