Hayvan küpeleme duyurusu

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, yaptığı açıklamada, küpelenmeyen her yaştaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların küpeleme işlemlerinin 31 Aralık tarihine kadar yapılacağını belirtti.

Batman iline ait güncel büyükbaş hayvan sayısının 118 bin 509, küçükbaş hayvan sayısının ise 834 bin 452 olduğunu aktaran Gün, ilde 7 bin 914 büyükbaş ve 3 bin 544 küçükbaş hayvancılık işletmesinin bulunduğunu söyledi.

Gün “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 hastalığına bağlı olarak, 2020 yılı mart ayında başlayan sokağa çıkma yasakları ile birlikte, sahada çalışan teknik personellerimizin Covid-19 hastalığına yakalanması veya temaslı durumda olması gibi nedenlerin yanında, yetiştiricilerimizin de İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine geç bildirimde bulunmalarına bağlı olarak, büyükbaş ile küçükbaş türü hayvanların küpeleme çalışmalarında gecikmeler olmuştur.” dedi.

Açıklamasının devamında Gün “Bahsi geçen nedenlerle birlikte İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla; ilin coğrafi yapısı, personel ve araç durumu, iklim şartları, doğal afet, idare kaynaklı gecikmeler veya mücbir sebepler nedeniyle küpelenmeyen her yaştaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların küpeleme işlemleri yapılacaktır. Küpeleme çalışmaları İl ve İlçe Müdürlüklerimizce program dahilin de il ve ilçelerimizin tüm köy ve bağlı mezralarda bulunan tüm hayvancılık işletmeleri ziyaret edilerek, küpeleme işlemleri 31 Aralık tarihine kadar tamamlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler