Kadınlar hayır diyeceklerini deklare etti

Batman Demokrasi Kadın Platformu bileşenleri 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘hayır’ diyeceklerini deklare etti.

Batman Demokrasi Kadın Platformu bileşenleri 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini deklare etti. “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” şiarıyla gerçekleştirilen basın toplantısına birçok STK, dernek ve oda üyesi kadınların yanı sıra Barış Anneleri katıldı. Kadınlar tarih boyunca tekçi zihniyete kaşı mücadele ettiklerini belirterek Tüm kadınları yapılacak referandumda ‘hayır’ demeye davet etti. Yaşamın her alanında ‘bu kadarı da fazla’ denildiği anda daha da pervasız saldırılara maruz kaldıklarını dile getiren kadınlar, soykırım kıskacından kurtulmak isteyen tüm halkları direnişe davet ettiklerini belirtti.

‘KADINLARIN KAHKAHALARINA MÜDAHALE EDENLERE “HAYIR” DİYECEĞİZ’

Batman Demokrasi Kadın Platformu adına basın metnini okuyan Batman Kadın Platformu Aktivisti Derya Arslan, kadınların tarih boyunca tekçi zihniyete karşı mücadele ettiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Tarih boyunca egemenler toplumları kendilerine göre şekillendirmenin politikalarını kadın üzerinden hayata geçirerek iktidarlarını sürdürmeye çalıştılar. Kadınların kahkahalarına dahi müdahale ettiler. Ancak kadınlar tarih boyunca baskı, sömürü ve her türlü hukuksuzluk karşısında Kahkahalarıyla, iradeleriyle direndi, itiraz etti ve etmeye devam ederek referandumda da bunlara karşı “Hayır” diyecek.”

‘”HAYIR” İÇİN TÜM GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ’

Tüm halkları ‘hayır’ demeye davet eden Arslan, ‘’Kısacası kadına yönelik soykırım, Kürtlerin ve diğer dini, kültürel grupların fiziki ve siyasi soykırımlarına dönüştürüldü. Bu yüzden kadınlar direnmeyi seçiyor, soykırımın kıskacından kurtulmak isteyen tüm halkları direnişe davet ediyor. ‘hayır’ demeye çağırıyor, 16 Nisan gününe kadar da hayır’lı çalışmalar yürütmek için tüm gücümüzü kullanacağız diyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler