HDP Milletvekili Aslan " Kudüs Konusunu Dile Getirmiştik "

HDP Batman Milletvekili Aslan " İsrail'in Kudüs oyununa dikkat çekmiştim.

HDP Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan Ankara'dan Gazetemizin Yazı İşeri Müdürü  Yüksel Çiftçi'yi telefonla arayarak,

"Daha önceden İsrail'in Kudüs'ü başkent yapma planlarının olduğunu Mavi Marmara  ile yapılan anlaşma metninde  de bunu kullandığını Türkiye Büyük Millet Meclisi'deki 22 Ağustos 2016 tarrihli kouşmamda iktidara gerekli uyarılar da bulunmuştum. Ama dikkate almadılar"

Aslan sözlerine şöyle devam etti:

"İsrail'in Kudüs'ü başkent yapmayı planladığını 22 ağustos 2016 tarihinde  Türkiye Büyük Millet Meclis'deki onuşmamda ifade etmiştim. Ama iktidar kanadı duymamazlıktan geldi."

HDP Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan 22 Ağutos 2016 tarihindeki meclis konuşmasında  : 

Türkiye Cumhuriyeti ve İsrail arasındaki anlaşma metni sonunda bulunan  

Bu anlaşma  28 Haziran 2016 tarihinde Ankara'da ve Kudüs'te olma üzere Türkçe, İbranice ve İngilizce olarak orjinaline uygun iki kopya haline getirilmiştir. Bu kopyalar arasında farklılıklar olması durumunda İngilizce kopya geçerli olacaktır. ) maddeye ilişkin:

" Ayrıca daha önce anlaşma her iki ülkenin başkentlerinde imzalanacak, şeklinde anlaşıldığı halde sözleşme de Ankara ve Kudüs olarak yazılmıştır. 

Oysa İsrail'in başkenti Kudüs değil Tel aviv'dir. 

Dolaysı ile İsrail Kudüs'ü başkent olarak ilan etmek istiyor. Aslında Birleşmiş Milletler kararına aykırıdır. Kudüs İsrail'in başkenti değildir." diye hükümete uyarıda bulunduklarını ifade etti.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler