HDP ve DBP Merkez seçim lokalinin açılışı coşkuyla gerçekleştirildi

HDP ve DBP Batman İl Örgütleri Batman’da, merkez seçim lokalinin açılışını gerçekleştirdi.

HDP Batman İl Örgütü,  16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçim çalışmaları kapsamında Batman’da merkez lokalinin açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz Güney Sineması arkasında Erbaneler eşliğinde açılışı yapılan seçim lokaline HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, DBP ve HDP Batman İl Örgütü yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

 

‘Bizler maddelerin içerğine hayır diyoruz’

Seçim lokalinin açılışı ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan,” Allah'ın izni ile bölgede ve Türkiye'de hayır oyunun en yüksek çıkacağı kent Batman olacaktır. Yani Batman'da en az %80 Hayır oyu çıksın ki bu Kürt halkına bu zulmü yapanlara çok güzel bir cevap olsun. Evetçilerin eveti anlatmak için hiç bir gerekçeleri olmadığı için hayır diyenleri terörize ederek, terörist olarak göstererek kendi kampanyalarını yürütmektedirler. O kadar acizdirler ki oylanacak olan yeni anayasanın 18 maddesinin hiç birini savunamayarak bize saldırıyorlar. Biz Ne AKP ne MHP ne de saray evet dediği için hayır diyoruz. Bizler 18 maddenin içeriğine hayır diyoruz. Bizlerin güçlü dayanakları güçlü bir anlayışımız olduğu için hayır diyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘Meclis halkı yetkisizleştiriyor’

Aslan, ‘’Batman'da astıkları billboardlarda diyorlar ki ''Daha güçlü bir meclis için, muhalefetin hükümeti daha iyi denetleyebilmesi için evet'' deyin diyorlar. Külliyen yalan söylüyorlar çünkü şu anda muhalefet yolsuzluk yapan katliam yapan bakanlar hakkında gen soru verebiliyor ama yeni anayasada herhangi bir bakan yolsuzlukta yapsa adamda öldürse gensoru veremeyecek. Meclis dolayısıyla halk yetkisizleştiriliyor. Bütün bakanları Cumhurbaşkanı başka bir deyişle tek adam seçiyor. Bir kişinin seçtiği bakanlar halkın iradesine amir olacaklar. Böyle bir demokrasi böyle bir aydınlama böyle yönetim şekli olabilir mi'' dedi.

‘Ezanı susturan tek iktidar AKP iktidarı olmuştur’

Dünyada ve Türkiye'de kültür mirası olarak kabul edilen tek ilçe Hasankeyf'tir. Hasankeyf'i sular altında bırakanlara halkımız hayır diyecektir. Diyorlar ki ‘hayır çıkarsa ezanı susturacaklar’ halbuki ezanı yasaklayan tek iktidar AKP iktidarı olmuştur. Nusaybin'de, Cizre'de Silopi'de ve Şırnak'ta cuma namazlarına, bayram namazlarına izin vermedikleri gibi ezanların okunmasına da izin vermemişlerdir’’ ifadelerini kullandı.

 

 

‘Yürüttüğümüz özgürlük mücadelesi tüm toplumların umudu haline gelmiştir’

Sürekli savaş, gerilim ve kaos politikaları yaratılarak ülke yönetilmeye çalışılmaktadır diyerek halkı 16 Nisan’da Hayır demeye çağıran DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, ‘’Türkiye’nin yapısal sorunlarının çözülmesinin tek bir yöntemi vardır o da demokratik, çoğulcu bir anayasa hazırlanmasıdır. Ne yazık ki 90 yıldır Türkiye’yi yönetenler bu ülkede toplumsal sorunları demokratik yöntemler ile çözmek yerine bastırarak, ezerek, soyırım politikaları uygulayarak çözmeye çalışmaktadırlar. Lakin bunun bir çözüm yöntemi olmadığını biz defalarca söyledik buradan birkez daha söylüyoruz. Kürtler, Araplar, Süryaniler, Ermeniler, Lazlar, Çerkezler demokratik ve çoğulcu bir anayasa için 16 Nisan’da güçlü bir HAYIR diyerek AKP’yi yerine oturtmalıdır. Bizim yürütmüş olduğumuz özgürlük mücadelesi, demokrasi mücadelesi bugün sadece Kürt’lerin değil tüm ezilen Türkiyeli toplumların umudu haline gelmiştir. AKP 2 yıldan beri Kürdistan’da büyük yıkım ve katliam politiklarına imza attı. Şırnak’ta, Cizre’de, Nusaybin’de ve Sur’da insanlarımız diri diri yakanlara 16 Nisan’da Hayır diyelim. Taybet Ana’nın cenazesini günlerce yerde bırakanlara Hayır diyelim’’ ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler