Batman TMO 135 bin ton mısır alımı hedefliyor

Toprak Mahsulleri Ofisi Batman Şube Müdürü Abdurrahman Güneş, mısır rekoltesinde bu yıl verimin yüksek olduğuna dikkat çekerek toplamda 135 bin ton mısır alımı beklediklerini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Batman Şube Müdürü Abdurrahman Güneş, mısırda son yılların en çok alımını bu yılın mahsullerinden gerçekleştirdiklerini belirtti.

Güneş, gelecek yıl mısır alımı içinde Batman şube bölgesinde toplam 250 bin ton depo ihalesinin yapıldığını söyledi.

Güneş, “Toprak Mahsulleri Ofisi Batman Şube Müdürlüğü olarak toplamda 40 bin tonluk kapalı depo mevcuttur. Batman mahalli piyasadan 75 bin tonluk depo kiralanmış. Bunlarla beraber yaklaşık 100 dönüm mısır depolanması için arazi kiralanmıştır. Bugün itibarıyla yaklaşık 110 bin ton mısır alımı gerçekleşmiştir. Toplamda 135 bin ton mısır alımı beklemekteyiz.” dedi.

“300 bin tonluk hububat stokumuz mevcuttur”

Hububat alımıyla ilgili olarak da bilgi veren Güneş, şunları kaydetti: “Haziran ayında başlayan hububat alımlarında ise şube geneli yaklaşık 120 bin ton hububat alımı gerçekleşmiş ve kiralanmış olan yaklaşık 300 dönüm arazide depolanmıştır. Bu sene toplam 250 bin ton alım gerçekleştirilmiş olup geçen sene devir ile birlikte toplamda 300 bin tonluk stokumuz mevcuttur. Bunun yanında ciddi manada tüketiciye perakende olarak pirinç satmaktayız.”

“TMO önümüzdeki yıllar için 250 bin ton depo ihalesini yaptı”

Önümüzdeki yıllar için depo ihaleleri yaptıklarını dile getiren Güneş, “29 Eylül'de Batman şube hinterlandında (bölgesinde) kullanılmak üzere Batman Organize Sanayinde 50 bin ton, Beşiri'de 50 bin ton, Silvan'da 70 bin ton ve Silopi-Cizre'de 80 bin ton depo ihalesi gerçekleştirilmiş. Gelecek yıl mısır alımları öncesi ürün depolanmaya hazır hale getirilecektir. Bu nedenle bu yıl ve geçmiş yıllarda yaşanan depolama sorunları tamamen bitmiş olacak.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Güneş, TMO Batman Şube Müdürlüğü uzun yıllar ortalamasına bakıldığında en çok alımları son bir yıl içerisinde gerçekleştirmiş olduğunu ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler