HEM MESLEK HEM EV EKONOMİSİNE KATKI

MESLEK ÖĞRENEREK EV EKONOMİSİNE KATKI SUNUYORLAR

Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, Hevi (Umut) Kadın Merkezi’ndeki kursiyerleri ziyaret ederek, yapılan çalışmaları inceledi.
 
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hevi (Umut) Kadın Merkezi’ni ziyaret eden Eş Başkan Korkmaz’a Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, Belediye Meclis Üyeleri ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları eşlik etti.
 
Hevi (Umut) Kadın Merkezi tekstil atölyesinde eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi edinen Eş Başkan Korkmaz, kumaş kesip makine başına geçerek dikiş yaptı.
 
El emeği ile üretilen ürünlerle ilgili kurs hocalarından bilgi alan Eş Başkan Korkmaz, tamamı kadın kursiyerler tarafından üretilen ürünleri tek tek inceledi.
 
Kadın kursiyerlerin burada öğrendikleri meslekleri, usta çırak ilişkisi ile kendilerinden sonraki nesillere aktararak bu meslekleri yaşatması gerektiğini ifade eden Eş Başkan Korkmaz, kursiyerler bu merkezde  edindikleri meslekler ile meslek sahibi olmanın yanı sıra  ev ekonomisine katkı sağladıklarını." dedi ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler