Her insan için bir fidan dikiliyor

Batman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya ile 411 bin nüfuslu Batman merkezde 411 bin fidan dikilecek.

Batman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya ile 411 bin nüfuslu Batman merkezde 411 bin fidan dikilecek.

 

Batman Orman İşletme Müdürlüğü ağaç seferberliği başlattı. Geçen sene 210 bin ağaç dikimini gerçekleştiren kurum, yılsonuna kadar Batman nüfusu kadar her fert başına bir fidan dikecek.

Batman Orman İşletme Müdürü Terzan Gürbüz, yaptığı açıklamada, başlattıkları bir kampanya ile 411 bin nüfuslu Batman merkezde 411 bin fidan dikileceklerini söyledi.

Geçen sene itibarı ile diktikleri fidan sayısının 210 bin olduğunu belirten Gürbüz, bu sene 2018 yılı sonuna kadar 411 bin adet fidan dikeceklerini kaydetti.

Gürbüz, “Batman ilimizde orman alanı 69 bin hektar olup ilimizin yüzde 13’ne tekabül etmektedir. Bizim hedefimiz bu orman varlığını en azından bunu yüzde 26’lara getirebilmektir. Batman ilimizde bir kampanya başlattık, dedik ki 411 bin nüfusumuz madem var ve her bir ferde bir ağaç düşecek şekilde 411 bin adet fidan dikmeyi hedeflemiş durumdayız. Umarız 2018 yılı sonuna kadar toplamda 411 bin fidan dikeceğiz. Öncelikle nitelikli kuruluşlardan başlamak üzere askeri birlikler, okullar, karayolları, ibadet yerleri gibi öncelikli yerlerde başlamak sureti ile ağaçlandırma çalışmalarını yapacağız.” dedi.

Konuşmasının devamında Gürbüz, şunları söyledi: “Geçen sene itibarı ile dikmiş olduğumuz fidan âdeti 210 bindi. Bu sene dedik ki her vatandaşa bir fidan dikmek suretti ile bunu 411 bin âdete çıkaralım. İlimizin nüfusu 411 bin, böyle bir planlama yaptık. Umuyoruz ki 2018 yılı sonuna kadar 411 bin adet fidan dikeceğiz. Ağırlıklı olarak yöremize uygun türleri tercih ediyoruz. Yöremize en uygun tür kızılçam, dut, çitlembik ve karaağaçtır. Fidanları Diyarbakır İşletme Müdürlüğü ve Diyarbakır Orman Fidanlık Müdürlüğünden temin ediyoruz.” 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler