Halktan Dicle EDAŞ’a elektrik protestosu

Günlerdir elektriklerinin kesik olduğunu belirten Batmanlılar, Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü önünde protesto eylemi yaptılar.

Batman’ın Kozluk ve Sason ilçelerine bağlı yaklaşık 150 köy ve mezrada yaşayanlar, günlerdir elektrik sıkıntısı yaşadıkları gerekçesiyle kalabalık bir grupla Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü önüne geldi.

Elektrik kesintileri nedeniyle Dicle EDAŞ’ı protesto eden Batmanlılar, yetkililerle görüşmek istediler. 6 köy muhtarı ve köylerin ileri gelenlerinden bir kişi, Dicle EDAŞ İl Müdürü Faruk İşler’le yaklaşık bir saat görüşme yaptı.

Elektriklerinin günlerdir kesik olması nedeniyle mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak sorunlarının giderilmesini istediler.

Konu ile ilgili valilikle görüştüklerini ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını dile getiren Yenidoğan köyü muhtarı Mehmet Zeki Kanaş, “Bütün Bekirhan bölgesinde yaklaşık 150 köy geceleyin karanlıktadır. Sanki o topraklarda insan yokmuş gibi davranıyorlar. Bu konuyla ilgili olarak valilikten bakanlığa kadar gittik ama hiçbir çare bulunamadı.” dedi.

Köylerin ileri gelenlerinden İbrahim Çelik ise “Suçsuz hatasız Kaletepe köyünde muhtarla beraber 6 kişi yakalanmış. Yaklaşık 70 köy elektriksiz. Gece gündüz zor durumdayız ve mağduruz. Hastalarımız var. Bu yapılanlar hakarettir, haksızlıktır. DEDAŞ Müdürü ile görüştük son karar onun vicdanına kalmış. Bize elektrik verileceği konusunda umutluyuz, son karar ellerindedir.” ifadelerini kullandı.

Grup, görüşmenin ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler