Hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı

Batman’da çarşı merkezinde bir telefon dükkânına giren hırsızlar, güvenlik kamerasına yakalandı.

Batman'da neredeyse her gün yaşanan ve halkın tepkisine neden olan hırsızlık vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Batman çarşı merkezinde dün gece saatlerinde kimliği tespit edilemeyen 3 hırsız tarafından bir işyeri soyuldu. Hırsızlar, yaklaşık 15 bin TL değerindeki malzemeleri çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre olay, Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir telefon dükkânında meydana geldi. Dün gece saat 04.00 sıralarında Erkan Sevim’e ait işyerinin otomatik kepenk ve camını kırarak dükkâna giren hırsızlar, yaklaşık 15 bin TL değerindeki malzemeleri çaldı.

Kamera görüntülerinde 3 kişinin telefoncu dükkânının önünde önce etrafı gözetledikleri ardından da kepenk ve camı kırdıkları görülüyor. Kepenk ve camı kırdıktan sonra iki hırsız etrafı gözetlerken bir hırsız ise dükkânın içine girerek malzemeleri dışardaki arkadaşlarına atıyor. Dükkânın her tarafını didik didik arayan hırsız, çekmecede bulduğu yaklaşık 5 bin TL’yi de diğer hırsız arkadaşlarından saklayarak arka cebine koyuyor.

Hırsızlık olayıyla ilgili esnaf, polislere haber verdi. İşyerine gelen polis, incelemelerde bulunarak hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

“15 gün içinde bu bölgede 3 hırsızlık olayı yaşanmış”

Mağduriyetinin giderilmesini isteyen esnaf Erkan Sevim, “Sabaha karşı gece saat 04.00 ile 04.30 arası 3-4 kişiydiler. Sokak tarafında otomatik kepengi patlatarak içeri girmişler. 5-6 tane telefonum, aksesuar malzemeleri ve çekmecede bulunan bir miktar parayı çaldılar. Yaklaşık 15 bin TL zararım var. Zararımın giderilmesini istiyorum. Emniyetten gelen arkadaşlar parmak izi alarak konu hakkında araştırma yapıyorlar. Hırsızların bir an evvel bulunmalarını istiyorum. Bu hırsızlık olaylarına bir an evvel son verilmesi lazım. Herkes bu konuda şikâyetçidir. Geçen gün yan tarafımda bir komşunun dükkânına girdiler, ondan önce de halı satan bir komşunun dükkânına girmişler. Yaklaşık 15 gün içinde bu bölgede 3 hırsızlık olayı yaşanmış. Caydırıcı cezaların verilmesi lazımdır.” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler