‘Hızlı Tren Hattı projesine Batman’da dahil edilsin’

‘Hızlı Tren Hattı projesine Batman’da dahil edilsin’

Aslan’ın yaptığı soru önergesi şöyle “Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattı projesi için ilk adım olarak Malatya-Elazığ Demiryolu alt yapı, üst yapı, elektromekanik etüt proje ve danışmanlık hizmet alımı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılacağı bugünlerde Batmanın da hızlı tren hattı kapsamına dahil edilmesi Batman için hayati bir hizmet olduğu gibi tüm Batman halkı tarafından da talep edilmektedir. Kuruluşundan bu yana Batman demiryolu ağında önemli bir yere sahip iller arasındadır. Kent merkezinden geçen demir yolu ağı, hem yolcu hem de yük taşımada önemli bir rol oynamaktadır. Siirt, Kurtalan, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Ankara’ya tren gönderen Batman’da demir yolu ağının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi geç kalmış bir hizmettir. Ekim ayında ihalesi yapılacak olan Elazığ-Malatya-Diyarbakır YHT ihalesi projesine Batman’ın da dâhil edilmesi olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Batmanlı yurttaşlar, şehirlerarası ulaşımda önem arz eden ve zamandan tasarruf sağlayan YHT altyapısının, Batman’da da hayata geçirilmesini büyük bir iştiyakla istemektedir. Batman’da YHT sistemine geçilmesi halinde, ucuz ulaşım ve zaman tasarrufu alternatifi olarak görülen hızlı trenin, işsizliğin ve yoksulluğun yoğun olduğu Batman’da yurttaşlar bir nebze de olsa da rahatlayacaktır.

Bu bağlamda;

1.Bakanlığınızın ulaşım ana planı var mıdır? Var ise ulaşım ana planının detayları nelerdir? 

2.Şehirlerarası ulaşımda önem taşıyan ve zamandan tasarruf sağlayan YHT altyapısının, Batman’da da hayata geçirilmesi için bir alt yapı çalışmanız var mıdır?

3. Kuruluşundan bu yana demiryolu ağında önemli bir yere sahip olan ve altyapısı uygun olan Batman’ın Elazığ-Malatya-Diyarbakır YHT ihalesi projesine dahil edilmemesinin nedeni nedir?

4.Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projesi maliyeti ne kadardır? Batman ilinin katılmasıyla maliyet ne kadar artar?

5.Batman’ın da YHT projesine dahil edilmesi için Batman halkının bu yönlü talebine nasıl bir cevap  vermeyi düşünüyorsunuz?”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler