HÜDA PAR'dan Beşiri ilçe esnafına ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ve Batman İl Başkanlığından bir heyet, Beşiri ilçe esnafını ziyaret ederek, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Batman’ın Beşiri ilçesinde temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M.Şerif Durmaz, Beşiri İlçe Başkanı Veysi Ortaç, beraberlerindeki heyetle birlikte ilçe esnafı ziyaret ederek, sıkıntı ve taleplerini dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından heyet, daha sonra hasta ziyaretlerinde bulundu.

İlçede tek tek gezdiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Gök ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşın sıcak ilgisiyle karşılaştı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Gök, düzenli olarak bölgedeki esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemeye çalıştıklarını söyledi.

Esnafın sıkıntıların her geçen gün arttığına dikkat çeken Gök, "Esnaf ziyaretlerimiz kapsamında Batman İl Başkanlığımız ve Beşiri İlçe Teşkilatımızla birlikte Beşiri’deki esnafımızı ziyaret ettik, sorun ve dertlerini dinledik. Ziyarette sıkıntıların biraz daha arttığını gördük. Dertlerini, sıkıntılarını sorduğumuz esnaftan genelde dert, sıkıntı dinledik. Beşiri ticari potansiyeli az olan bir bölgemiz. Fakat son zamanlarda bu sıkıntıları had safhaya ulaşmış. Hatta kimi esnafımız herhangi bir siftah yapmadan dükkânı kapattığından şikâyetçi." diye konuştu.

"Hükümet bölgeye pozitif ayrımcılık yapılması lazım"

Esnafın zor günler geçirdiğini, hükümetin ticaretinin canlanabilmesi için bölgeye pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini belirten Gök, "Ticareti canlandıracak olan memur potansiyeli olmasına rağmen esnafımız, memurların genelde burada ikamet etmediklerini ve Batman’da alışveriş yaptıklarını söylüyorlar. Belki de nispeten canlanabilecek olan Beşiri ticaretine herhangi bir faydası da olmamış oluyor. Esnafımız belki asgari ücrete dahi ulaşamayacak bir kazançlarının olduğunu söylüyorlar. Dolayısıyla gerçekten esnafımız zor durumdadır. Hükümetin bunu görmesi, bu konuda mutlaka destek olması lazım. Bu bölgeye mutlaka pozitif ayrımcılık yapılması lazım. Çünkü geçmişte çok büyük badireler atlatıldı. Çatışma ortamı geride kaldı. Devlet ekonomik açıdan iyileştirmeler yapacağını iddia etti, fakat şu anda pratikte biz bunu göremiyoruz. Gezdiğimiz esnaf bu konuda şikâyetçidir. Hükümetin bunu görmesi, buna yönelik kalıcı çözümler üretmesi lazım. Çünkü genel olarak bölge esnafı zor durumdadır." ifadelerini kullandı.

"Sık sık elektriklerin gitmesiyle esnafın işleri sekteye uğruyor"

İlçe esnafının yaşadığı elektrik ve su kesintilerine de değinen Gök, şunları söyledi: "Esnafımız özellikle Beşiri gibi küçük bir ilçede sık sık elektriklerin gittiğinden şikâyetçiler. Sorduğumuzda da herhangi bir çalışma da yok. Herhangi bir fırtına, deprem, zelzele yok. Dolayısıyla ‘niye elektriklerimiz bu kadar sık gidiyor’ diyen esnaf bu konuda mağduriyet yaşıyorlar.  Esnafın işi elektrikle dönüyor. Sık sık elektriklerin gitmesiyle işleri sekteye uğruyor. Dolayısıyla yetkililerin bu duruma bir el atması lazım. Ayrıca esnafımız suyun da kesilmesinden şikâyetçidir. Esnafımız zaten işin olmayışından şikâyetçi, bir de işin en yoğun olduğu dönemde de elektriklerin kesilmesi esnafı bu konuda mağdur ediyor."

Esnaf ziyaretinin ardından Gök ve beraberindekiler, kanser hastası Abdullah Yıldırım’ı evinde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Heyet, yaptığı temasların ardından ilçeden ayrıldı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler