HÜDA PAR il Başkanı Şahin, esnafa faizsiz kredi verilsin

HÜDA PAR il Başkanı Şahin, esnafa faizsiz kredi verilsin

Coronavirus (Covid-19) nedeniyle piyasaların durma noktasına geldiğini belirten HÜDA PAR Batman il Başkanı Davud Şahin, bu süreçten en çok etkilenen yerel esnafa destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de de bir dizi tedbirler hayata geçirilmiş olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, hükümetten yerel esnafa faizsiz kredi verilmesi çağrısında bulundu.
 
"Esnaf senetlerini ödeyemez duruma geldi"
 
Coronavirus hastalığından önce de Batman esnafı ile iç içe olduklarını belirten, HÜDA PAR Batman il Başkanı Davut Şahin, "Türkiye ekonomisinin kötüye gidişinden ve ürünlerin sık sık zamlanmasını nedeniyle esnafın iş yapamadıkları şikâyeti tarafımıza iletiliyordu. Özellikle Coronavirus salgınından sonra insanlarımızın tedbirden dışarı çıkmaması, zaruri ihtiyaçların dışında alış verişte bulunmaması Batman esnafını çok zor duruma soktu. Gerçekten bu süreç zarfında esnaf çok sıkıntı çekiyor ve senetlerini ödeyemez duruma geldi." diye konuştu.
 
Özellikle esnafın gözü Ramazan ayında olduğunu belirten Şahin, "Ramazan ayının bereketiyle geldiği insanların harcama yaptığı bir aydı. Salgından dolayı insanların dışarı çıkamamaları ve alış veriş yapmamaları esnafı satış yapamaz hale getirdi. Buna paralel olarak da ürün fiyatlarının çok yükselmesi ve bazı kesimlerin bunu istismar etmeleriyle birlikte insanların alım gücü de düştü. Alım günün düşmesi ve vatandaşlardaki tedirginlik esnafa da yansıyor. Piyasada işlerin durması ve insanların para kazanamıyor oluşu da esnafımıza yansıyor." ifadelerini kullandı.
 
"Devlet, esnafa özellikle faizsiz kredi desteği vermeli"
 
Faiz olayından kurtulmamız gerektiğine değinen Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Devletin vergi ve SGK primlerini ertelemesi adımını olumlu bir adım buluyoruz ama yetersiz. Bu süreçte esnaf adeta sıkıntı ve iflasın eşiğine gelmiş durumda. Bizim bu konuda talebimiz devletin esnafa özellikle faizsiz kredi desteği vermesidir. Öyle ki vergi mükellefi olan bazı esnafımız sosyal yardımlaşmanın verdiği bin TL'lik yardıma kendini muhtaç görme durumuna kadar düştü. Dolayısıyla esnafımızın belini doğrultabilmesi için devletten özellikle esnafımıza faizsiz kredi desteğinin verilmesini talep ediyoruz. Faiz olayından kurtulmadıkça da hiçbir hususta belimizi doğrultamayız." diye belirti.
 
"Özellikle yerel esnafı tercih etmeleri bizim önerimizdir"
 
Son olarak Batman halkına seslenen Şahin, " Özellikle halkımızdan ricamız alış verişlerini yerel esnaftan yapmasıdır. Çünkü ulusal çalışan esnaf zaten Elhamdülillah işlerini döndürebiliyorlar.  Batman, Şırnak ve Hakkâri'ye kadar gelip market zincirleri açabilen firmalar zaten belli bir güce sahiptir. Ürünlerinin çoğunu kendileri ürettiği için bu konuda büyük bir avantaj içindeler zaten. Yerel esnaf ve insanımız varını yoğunu bir işyerine koyuyor. Tabi ki ulusal marketlerle rekabet edemiyor.
 
Bu durumdan çok sıkıntı yaşıyor, iflasın eşiğine geliyorlar. Dolayısıyla insanlarımızın özellikle yerel esnafı tercih etmeleri bizim önerimizdir. Bu sıkıntılı süreçte belki bir dayanışma örneği olarak ta küçük esnafımıza yönelmesi, küçük esnafımızı unutmaması zaruri ihtiyaçlarını onlardan temin etmesi önemli. Bu süreci toplumsal bir destek şeklinde esnafımız ile insanımız birbirlerini destekleyerek atlatmaları gerektiğini düşünüyor ve halkımızdan bu duyarlılığı davet ediyorum." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler