HÜKÜMETİN DESTEK PAKETİ YETERSİZ

NEDİM ALTUN : HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI DESTEK PAKETİNİN YETERSİZ GÖRÜYORUZ

BESOB - Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Nedim Altun, hükümetin Koronavirüs ile ilgili açıkladığı destek paketini olumlu bulduklarını ama yetersiz kaldığını ifade etti.

BESOB Yönetim Kurulu üyesi Nedim Altun, koronavirüs salgını nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini, açıklanan pakette gördükleri eksikleri ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ; " Dünya koronavirüs salgınıyla birçok sektör çalışamaz duruma gelirken, insanlar evlerinde kalmak zorunda kaldıkları için ticari hayat durma noktasına ulaştı. 21 maddeden oluşan paket, iş gücü kaybına somut önlemler alınmamış olması nedeniyle iş dünyası olumlu karşılarken esnaf desteklerin yetersiz kaldığını düşünüyoruz.'' dedi. 

Altun ; ''Pakette ilk olarak Virüs salgınından dolayı kapatılan ve etkilenen işletmelerin kira, SSK, elktrik, su, doğalgaz, Bağ-Kur gibi borçların ertelenmesi lazım. Diğer yandan Öğrenci servisi, ticari taksi, kantimci, terzi, kafe, kuaför, berber, kraathane vb. gibi kapanan ve etkilenen işletme sahiplerine 20 Bin TL kredi verilmeli, geri ödemesi en az 3 ay sonra başlamalı. Kısaca tüm küçük esnafımıza kriz bittikten sonra ödemek şartı ile faizsiz kredi verilmelidir'' dedi.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler