İftarda ve Sahurda Dişler Fırçalanmalı

İftarda ve Sahurda Dişler Fırçalanmalı

Batman Ağız Diş Sağlığı Merkezinde görev yapan Dt. Dilek Eren Hürmüz, dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığının Ramazan ayında daha büyük önem kazandığını söyledi.
 
“ORUÇLU TEDAVİ OLABİLİRSİNİZ”
 
      Batman Ağız Diş Sağlığı Merkezi diş hekimlerinden Dilek Eren Hürmüz, Ramazan’da diş sağlığının önemine dikkat çekti. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Hürmüz: “Normalde de dikkat etmemiz gereken ağız ve diş sağlığı, Ramazan ayında daha büyük önem kazanıyor. Çünkü dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda üreme şansı bulan bakteriler, kötü kokulara sebep olurken, dişlerde de çürük oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Ramazan'da oruçluyken yeme içme faaliyeti olmadığından, ağızda tükürük salgısının az seviyede olmasından, iftar ve sahur yemeklerinden sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda kolayca üreyebilir. Bakteriler ağızda asitlenmeye yol açar, bu da diş çürüklerine neden olur. İftarda ve sahurdan sonra dişler özenle fırçalanmalıdır. Dişler fırçalanırken dil yüzeyi ve diş eti bölgeleri de nazikçe temizlenmelidir. Daha iyi bir ağız hijyeni ve ferah bir nefes için gargara dediğimiz ağız antiseptikleri de kullanılmalıdır. Böylelikle iftar ve sahurdan sonra artan asit miktarı da engellenmiş olur.
 
    Ayrıca anestezi uygulanmadan yapılabilen işlemlerin oruç bozmadığını biliyoruz. İşlem sırasında kişi ağzını temizlemek için kullandığı suyu yutmadığı müddetçe bir sorun yaşanmayacağı için oruç olsak bile hastaneye gidip diş tedavisi yaptırabileceğimizi de unutmamalıyız” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler