‘İktidarı eleştirmek suç haline getirildi’

Başaran ‘İktidarı eleştirmek suç haline getirildi’

ESP’ye dönük İstanbul merkezli yedi kentte düzenlenen operasyonda HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da aralarında olduğu 14 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, il binası önünde basın açıklaması yaptı.
 
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.
 
Başaran, yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi. “Bu ülkede demokrasi mücadelesi yürütenler, bu ülkede muhalif olanlar iktidarın kırım politikası ile yüz yüze karşıya kalıyor. İktidarın politikasını benimsememek bu ülkede suç haline getirildi. İktidarı eleştirmek bu ülkede suç haline getirildi. İktidara göre suç, sadece karşısında muhalefet edenlerdir.
Buradan iktidara bir kez daha seslenmek istiyoruz, saldırdığınız ESP bileşenimiz ve hergün hedef haline getirdiğiniz partimiz HDP 5 yıldır bu saldırılarınıza karşı direniyor ve geri adım atmıyor. Türkiye’nin demokratik kamuoyuna sesleniyoruz; bu saldırı siyasetine karşı birlik olma günü geldi ve geçti bile. İktidara sesleniyoruz; hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan HDK eşsözcümüz Sedat Şenoğlu olmak üzere tüm ESP’li arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler