İlçe Otogarı Hizmete Açılıyor

Batman Belediyesi Yeni İlçe Otogarının ihalesini gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un da hazır bulunduğu ihalede; Kafeterya, wc ve yazıhanelerin yer aldığı otogar ihalesi şeffaf bir şekilde yapıldı.
 
Uzun süre kent merkezinde faaliyet yürüten ve artan nüfus nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyen eski otogarın yerine hayata geçirilen yeni ilçe otogarı tamamlandı.
 
Batman Belediyesi tarafından yapılan yeni ilçe otogarı içindeki yazıhane, kafeterya ve wc’ler ihaleye çıkarıldı.
 
PROJESİ VE SOSYAL DONATILARI İLE GÖZ KAMAŞTIRDI
 
Şehir için trafik yoğunluğunu azaltmak amacını da taşıyan ve yeni modern şehir içi otogarı, yaklaşık 24 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Her biri 20 metrekare olan 40 adet yazıhanenin bulunduğu yeni ilçe otogarında, 100 adet minibüs bekleme yerinin yanı sıra misafir araç ve taksiler için ayrı araç otopark alanı da yer alıyor.
 
220 metrekarelik modern kafeteryanın da bulunduğu ilçe otogarında ikisi 100 metrekare olmak üzere 10 ticari dükkân yer alıyor. Otogarın kapalı bölümünde wc bölümleri, mescit ve toplantı salonu gibi vatandaşların ihtiyaç ve rahatlığının esas alındığı sosyal donatılara da yer verildi.
 
Otogarın ve ihalesinin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Vekili Aksoy, Batman’a yaraşır bir otogar yapıldığına dikkat çekerek: “Gelen konukların en güzel şekilde ağırlanabilmesi için otogar esnafımıza büyük görevler düşmektedir. Biz bütün sosyal donatılara yer verdik, sizler de otogar esnafı olarak gelen konukları en iyi şekilde ağırlamalısınız” dedi. |

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler