Ilısu Barajı kapsamında yeni yollar yapıldı

DSİ Ilısu Barajı kapsamında Batman-Diyarbakır- Siirt-Şırnak sınırları içerisinde toplamda 237 kilometre çift satıh kaplamalı yol yapıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Ilısu Barajı kapsamında Batman-Diyarbakır- Siirt-Şırnak sınırları içerisinde toplamda 237 kilometre çift satıh kaplamalı yol yapıyor.

DSİ Genel Müdürlüğünün ülke genelinde bugüne kadar tarımsal sulamadan içme suyuna, taşkın korumadan baraj inşaatına kadar pek çok yatırımı hayata geçirdiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ’nin sadece su ile ilgili işleri değil, aynı zamanda karayolları, tüneller, köprüler ve viyadükler de inşa ettiğinin altını çizerek, Ilısu Barajı kapsamında da 237 km yol yaptıklarını açıkladı.

Aydın, "Rölekasyon yollarında şu ana kadar toplam 135 kilometre yolun sathi kaplama imalatı tamamlanmış olup ulaşıma açılmıştır. Kalan 102 kilometre yolun sathi kaplama imalatının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. 2019 yılı sonu itibariyle çalışmaların tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Batman, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan bu yolların tamamlanmasıyla vatandaşlarımız en yakın il ve ilçelere kısa zamanda ve güvenli şekilde varmaları sağlanacaktır." dedi.

Açıklamanın devamında Aydın, "Ayrıca, Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında 10 metre platform genişliğinde toplamda 52+750 kilometre BSK yol yapılmıştır. Yapılan yol ile Mardin ili Dargeçit ilçesi ile Şırnak ili Güçlükonak ilçesi 5 açıklıklı 247 metrelik Mansap servis köprüsü ile birleştirilmiş ve 2012 yılından itibaren Midyat- Dargeçit- Güçlükonak ana ulaşım yolu tamamen ulaşıma açılmıştır. Yine bu kapsamda 85 metre uzunluğunda Midyat-Dargeçit-Güçlükonak yolu yaya köprüsü yapılarak vatandaşların ulaşımı sağlanmıştır. Mardin ili Midyat ilçesi ile Dargeçit ilçesi Ilısu Barajı Şantiyesi arasında toplamda 51 kilometre yol yapılarak Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında yapılacak iş ve işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi sağlanmıştır. Bu çalışma ile yöre halkının da ulaşımı rahatlatılarak sosyo-ekonomik açıdan kalkınmasına katkı sağlanmıştır. Öte yandan Mardin Dargeçit ilçesi ile Şırnak Güçlükonak ilçesi, 247 metrelik köprü marifeti ile bağlanarak iki ilçe arasında bağlantı sağlanarak vatandaşların istifadesine sunulmuştur." şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler