İlk "eğitim çiftliği" bir türlü hayata geçirilemedi

​Batman’ın Gercüş ilçesinde Ağustos 2017 yılında açılışı yapılması planlanan ve Türkiye’de bir ilk olan eğitim çiftliği, bir türlü hayata geçirilemedi.

Batman Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) ve Batman Gercüş İlçe Ziraat Odası Başkanlığı’nın ortaklaşa hazırlamış olduğu ve Türkiye’de bir ilk olan tarımsal eğitim amaçlı Eğitim Çiftliği Projesi hayata geçirilmeyi bekliyor.

Yaklaşık 2 yıldır açılışı yapılması planlanan eğitim çiftliğinde; bir dekar telli terbiye bağ (pergola), 4 dekar telli terbiye bağ, 3 dekar bağ çubuğu üretimi, 2 dekar fıstık fidanı üretimi, 2 buçuk dekar çeşitli sebze, bir dekar sera, 50 arı kovanı, 240 metrekare idari bina ve eğitim salonu yapılması planlanıyor.

“Mevcut sorunlar giderdikten sonra işletmenin açılışı yapılacak”

Bir türlü tamamlanamayan ve Ağustos 2017’den beri açılması planlanan eğitim çiftliği çalışmaları hakkında bilgi veren proje ortaklarından bir kurum yetkilisi, “Orada çoğu çalışmalar yapıldı. Tam teslimat noktasına geleceği zaman projede yapılan sera yıkıldı. Seranın yıkılmasından sonra sorunun kimin gidereceği tartışıldı. İhale kurumu Gercüş Kaymakamlığı, destek veren kurum GAP İdaresi, biteceği zaman teslim alacak olan Gercüş İlçe Ziraat Odası ve müteahhit firma her biri diğerine topu atıyor. Müteahhit firma, 'problem benden taraf değil' diyor. Bu şekilde taraflar suçlu arıyor. Konu hakkında hukuki süreç başlayacak. Bu hukuki süreçten sonra sorun kimin tarafına denk geldikten ve sorunu giderdikten sonra işletmenin açılışı yapılacak.” ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler