İlk Yardım Eğitimi İçin İmzalar Atıldı

İlk Yardım Eğitimi İçin İmzalar Atıldı

Batman Belediyesi, Türk Kızılayı ve Batman Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Ortaöğretim Okullarında İlk Yardım Eğitimi Protokolü" imzalandı. İmzaların ardından, "Ortaöğretim Okullarında İlk Yardım Eğitimi’nin ilki Kızılay eğitmenleri tarafından uygulamalı olarak gösterildi. 
 
27 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 11.00'da Yunus Emre Anadolu Lisesi'nde düzenlenen imza törenine Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Davut Okçu’nun yanı sıra idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Törende yaptığı konuşmada Batman Belediyesi’nin yapmış olduğu destekten duydukları memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ve Şube Başkanı Okçu, Batman kent merkezinde 65 lise ve 18 pansiyonda 2 bin 200 öğrenciye ilk yardım eğitimi vermeyi hedeflediklerini söyledi. 
 
Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Aksoy ise yaptığı açıklamada, ortaöğretim okullarında gerçekleştirecekleri ilk yardım eğitimi ile gençlerin eğitimi aldıktan sonra acil durumlarda doğru müdahalelerle hayat kurtaracaklarına inandıklarını vurguladı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler