İmam hatip öğrencilerinden takdir toplayan etkinlik

Batman'da imam hatip lisesi öğrencileri, zihinsel engellilerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak amacıyla engellilerle "Dostluk Maçı" yaptılar.

Batman'da birçok projeye imza atan Ahmedi Hani Erkek Anadolu İmam Lisesi öğrencileri, zihinsel engellilerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak ve engellilere yönelik farkındalık oluşturmak için engellilerle beraber "Dostluk Maçı" yaptılar.

"Spor Kardeşliğinde Biz de Varız" sloganıyla yapılan etkinlik, takdir topladı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Ahmedi Hani Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mesut Güneş, dostluklarını pekiştirmek adına zihinsel engellilerle maç yaptıklarını söyledi.

Güneş, "Yaşları 13-25 arası 6 kişilik hafif zihinsel engelli gençlerin gönüllü 6 öğrenciyle haftanın bir gününü birebir fiziksel aktiviteler yaparak, hayatlarında var olan gerilimleri sporla atmak ve güzel, mutlu ve eğlenceli bir gün geçirerek monoton geçen hayatlarına renk katmak istiyoruz. Bu projemizin sonunda haftanın bir günü yapılan spor egzersizleri sonucunda homojen takımlardan oluşan 'Dostluk Maçı' yaparak, engellilere yönelik bir farkındalık oluşturmak amacındayız." dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler