Batman'da toplanan yardımlar Yemen'e gönderildi

Batman'da 30 STK tarafından bir ay boyunca toplanan para Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Batman'da 30 sivil toplum kuruluşu, geçtiğimiz ay insanlık dramının yaşandığı Yemen için yardım kampanyası başlatmıştı. Bir ay boyunca süren yardım kampanyasında elde edilen 130 bin TL gelir, bugün basın huzurunda Yemen halkına gönderildi.

Memur-Sen Batman İl Temsilciğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Latif Kaya, Yemen'de iç savaş ve buna bağlı olarak artan korkunç bir açlık ve kıtlık sürdüğünü söyledi.

Halkın büyük çoğunluğunun yiyecek dahi bulamayarak, ağaç yapraklarını yiyecek seviyeye geldiklerini belirten Kaya, "Nüfusun yüzde 80'i fakirlikle boğuşmaktadır. Yemen'de açlık ve savaş nedeniyle 50 bine yakın insan hayatını kaybetmiş ve milyonlarca insan göç etmek zorunda kalmıştır. Yemen'de sağlık sorunları baş gösterip, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarına göre dünyanın en büyük kolera vakası yaşanmaktadır. Masum ve günahsız çocuklar ölürken, dünyanın sesi çıkmıyor, dünyanın sesini çıkarmaması bir yana, Müslüman devletler duruma müdahale dahi etmiyor. Bu durum ise bizi derinden etkiliyor." dedi.

Yemen halkı için yardım kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyadan toplamda 130 bin TL bağış topladıklarını aktaran Kaya, "Geçtiğimiz aralık ayında 'Yemen'e Su Olalım, Aş Olalım, Yemen Ölmesin' sloganıyla bir yardım kampanyası başlattık. Başlattığımız ve hâlâ devam etmekte olan bu yardım kampanyamızda, kahvaltı ve bağış biletleriyle, siz değerli halkımızdan şu ana kadar 130 bin TL yardım toplandı ve yardım yerine teslim edildi. Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Bileşenleri adına yardımda bulunan değerli Batman halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler