İnternete Talep Arttı

İnternete Talep Arttı

Uzaktan eğitim sistemi ile birlikte eğitimlerin internet üzerinden verilmesi üzerine evlerinde internet bağlantısı bulunmayan vatandaşlar, Telekom İl müdürlüğüne akın ediyor.
 
GÜNDE ORTALAMA 400 BAŞVURU
 
Uzaktan eğitimin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden verilmesinin ardından son günlerde internette talep patlaması yaşanıyor. Hergün yüzlerce vatandaş, Batman Türk Telekom İl Müdürlüğüne akın ediyor.
Eğitim alan öğrencilerin aileleri, çocuklarının eğitim alabilmelerini sağlayacak olan internet bağlatmak için uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Eğitimin başlamasına sayılı günler kala hergün yaklaşık 400 kişi internet bağlatmak için Telekom İl müdürlüğüne başvuruyor. Bazı mahallelerde önceki yıllarda yaşanan hırsızlıklardan dolayı kabloların çalınması, vatandaşları zora oktu. İnternet altyapısına zarar veren hırsızlar yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşlar, altyapının sağlanması için Telekom’a başvuruyor. Telekom il müdürlüğü yetkililerinin gelen talepler karşısında ekip sayılarını arttırdığı ve mahallelerde altyapı ile ilgili sorunları çözmek için çalıştıkları öğrenildi. İnternet bağlatmak için yaklaşık 2 Bin talep beklerken, daha önce günde 200 bağlantı yapan ekip sayısının arttırılması ile bu sayının günlük 400’e çıktığı öğrenildi.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler