İŞ YERİ AÇACAKLAR UYARILDI

İŞ YERİ AÇACAKLAR UYARILDI

İşyeri kurmak ve açmak isteyen kişilerin mağdur olmaması için vatandaşların bilgi sahibi olmasını isteyen Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, özellikle açılacak veya işletilecek işyerlerinin ruhsatının bulunup bulunmadığının Batman Belediyesi tarafından teyit edilmesi gerektiği hatırlatırdı.
 
Batman’ın büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, işyeri açmak isteyen veya işyerini kiralamak isteyenlerin mağdur olmaması için muhakkak Batman Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğünden kullanacakları binaların yapı ruhsat belgesinin bulunup bulunmadığını sorgulamaları gerektiğini söyledi. Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz,
“İnsanlarımız eskisi gibi bir işyerinin sahibi ile anlaşarak işyeri açamayacaklar. Bunlar kanun ve nizam çerçevesinde olmalıdır. Bu nedenle bir işyeri açmak isteyen kişilerin o binanın imar izninin, yapı ruhsatının bulunup bulunmadığını mutlaka sorgulamalılar. Çünkü belediye tarafından izin verilmeyen binalara kesinlikle doğalgaz, elektrik, su, Telekom hizmetleri verilmeyecektir. Buna tevessül edenlerin işyerleri kesinlikle ruhsat alıncaya kadar mühürlenecektir” dediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler