İslam düşmanı Fransa ve Macron’a tepki

Memur-Sen Batman İl Başkanlığından İslam düşmanı Fransa ve Macron’a tepki

Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, son dönemlerde Batı'da artan İslam düşmanlığını ve Fransa'da Peygamber efendimize hakaret eden karikatürlerin kamu binalarına yansıtılmasını sağlayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u protesto etti.

 

Memur-Sen Batman İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasını İl Başkanı Mehmet Ergin okudu.

Sömürgenin merkezlerinden olan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un, son birkaç zamandır cinnete esir politikalarına bir yenisini eklediğini belirten Ergin, insanlığa rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa’ya ilişkin sözde karikatürlere fikir özgürlüğü adına sahip çıkması ve Müslümanları aşağılamasını tel’in ettiklerini söyledi.

Avrupa’da birçok ülkede bir cinnet halinin yaşandığına dikkat çeken Ergin, “Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi, Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir. Almanya’da cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron’un, ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam’a ve peygamberimize  saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir. Dine ve Kutlu Nebi’ye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülkelerin ve yöneticilerin, emperyalist taşeronluğu ve kapitalistlerin sömürü baronluğu sıfatlarının sona ermesinin de yakın olduğuna inanıyoruz.” dedi.

İnsanlığın inançlarını hedef almanın özgürlük değil küstahlık olduğunu vurgulayan Ergin şöyle devam etti:

“Avrupa’daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron da kirli siyasetine malzeme aramaktadır. Macron’un, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır. Bu bir akıl yitimidir. Son birkaç aydır, ısrarla İslam ve Müslümanlar üzerinden güç devşirmeye çalışan, deyim yerindeyse, aklını yitirmiş küresel emperyalist odaklara yardakçılık yapan Macron’u korku çemberi sımsıkı sarmış durumda.”

Macron’un İslam’dan korktuğunu söyleyen Ergin, “Son birkaç yüzyılda bütün insanlık öğrendi ki; özgürlük Batı’da slogandır. Batı iki değerden korkmaktadır; adil dünyadan ve özgür insandan. İslam da tam da bunu vaat etmektedir. Hiç kimse, hiç kimsenin dinine, hükümlerine ve kutsallarına hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır. Güzel ahlak için gönderilmiş Hazreti Resulü hakaretlerine konu eden zihniyet, dünya üzerinden silinmeye mahkûmdur.” ifadelerini kullandı.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler