İYİ Parti Batman Milletvekili Adayı Kısmet Çelik;

“YEREL BASINIMIZIN YANINDAYIZ”

İYİ Parti Batman Milletvekili Adayı Kısmet Çelik, Yerel basının bazı siyasi partilere karşı aldığı tavrı desteklediklerini ve haklı olduklarını açıkladı. Çelik yaptığı açıklamada; “Barajı geçenler ile geçerli oyların yüzde 3'ünden fazlasını alan partilere her yıl hazineden yardım yapılıyor.

Ocak 2018'de AK Parti, CHP, MHP ve HDP'ye bu kapsamda toplam 273 milyon lira ödeme yapıldı. AK Parti 139,1 milyon TL, CHP 71,2 milyon TL, MHP 33,3 milyon TL, HDP 30,2 milyon TL yardım yapıldı.

Mevzuat gereğince seçimlerin yapıldığı yıl partilere ilave yardımlar gerçekleştiriliyor. 24 Haziran 2018'de yapılacak seçimler dolayısıyla hazineden, 4 partiye toplam 547 milyon lira ilave yardım ayrıldı. AK Parti'nin 270, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 138, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 65 ve Halkların Demokratik Partisi'nin 58 milyon lira ek hazine yardımı ayrıldı. Seçimler için

cumhurbaşkanı adaylarına hazine yardımı yapılmayacak ancak adaylar bağış kabul edebilecek. Batman’daki 4 siyasi parti yerel basına reklam vereceğine, ulusal ve diğer reklam şirketlerini kullanmayı tercih ederek yerel basınımız üvey evlat muamelesi yaptı. İYİ Parti olarak kendi imkânlarımızla yerel basınımızın tümüne eşit bir şekilde desteğimiz oldu ve olmaya da devam edecek.” diye konuştu. Çelik, yereli önemsemeyen bir siyaset anlayışının yok olmaya mahkûm solduğunu söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler