İYİ Parti Batman Milletvekili adayı Leyla Soyvural

“HASANKEYF İNSANLIĞIN VE DÜNYANIN ORTAK MİRASIDIR”

Antik Kent Hasankeyf’e çıkarma yapan İYİ Parti Batman Milletvekili dayı Leyla Soyvural, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

‘Hasankeyf insanlığın ve dünyanın ortak mirasıdır’ diyen İYİ Parti Batman Milletvekili adayı Leyla Soyvural, iktidara gelmeleri durumunda barajı durduracaklarını söyledi.

12 bin yıl boyunca birçok medeniyete ve imparatorluğa başkentlik yapmış Hasankeyf’in 50 yıllık ömrü olan baraja kurban edilemeyeceğini belirten Soyvural;“Türkiye’de alternatif enerji projeleri yapılacağına, kısa yoldan basit ve kısa vadeli projeler geliştiriliyor. Aynı enerjiye Dicle Nehri üzerinde 3 ayrı küçük barajla da sağlanabilirdi. Hasankeyf’in yanı sıra yüzlerce köy ve mezra sular altında kalacak.

On binlerce insanımız ata toprağından sürülecek.

TOKİ tarafından yapılan işyeri ve konutlar yüksek ücretler karşılığında halka arz ediliyor.

Bütün bunlara rağmen, hala umudunu yitirmemiş, halkımızın yanındayız. İlçe halkının bize destek olması durumunda insanlığımızı hala kurtarabilir ve tarihimizi yaşatabiliriz.” diye konuştu. İYİ Parti Batman Milletvekili adayı Leyla Soyvural’a Hasankeyf programında Milletvekili adayı Burhan Baran, Hasankeyf ilçe Başkanı Aliye Okur ve partililer eşlik etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler