Jandarma ve köy korucuları "kara avcılığı" konusunda bilgilendirildi.

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından, jandarma ve köy korucularına yönelik avcılıkla ilgili olarak bilgilendirme çalışması yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, bu haftaki bilgilendirme toplantısını Gercüş'te yaptıklarını belirtti.

Kaçak avcılığın önüne geçmek için denetimlerin ve bilgilendirme çalışmalarının sıklaştırılacağı ifade edilen açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı, Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekipleri olarak karakolları gezerek, jandarma personeli ile koruculara avlanma ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız. Bu hafta süresince Gercüş Jandarma Karakolu ve Kayapınar belde Jandarma Karakolu ziyaret edildi. Jandarma Karakol Komutanlıklarında görev yapan personele ve bölgedeki köy koruyucularına 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu, Merkez Av Komisyonu Kararları, Biyokaçakçılık, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve avcılık ile ilgili diğer konularda bilgilendirme çalışması yapılmıştır." denildi.

Açıklamada, verimli geçen bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler