Kadın Doğum Hastanesi’nde yemekhane sorunu çözüm bekliyor

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki yemek sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin kimi yöneticiler tarafından görmezden gelindiğini belirten Yalçın, “Özellikle son dönemlerde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi idaresinin yönetiminde doğru olmayan uygulamalarla birimlerde çalışanların iş barışını ve huzurunu bozan bir yönetim anlayışına şahit olmaktayız. Bu yanlış idari anlayışa örnek olarak, uzun bir süredir çalışanlar için kâbus halini alan hastane yemekleri meselesi sorunu bulunmaktadır. Sağlık çalışanlarının temsilcileri olarak çıkan yemeklerin kalitesizliğinden ve kötülüğünden yoğun şikâyetler alıyorduk. Bu şikâyetler tarafımızca iletildiğinde, ilk dönemler de hastane idaresi şikâyetleri önemsememiş, çalışanların haklı ve ısrarlı itirazları devam edince idare iyi niyet göstergesi olarak yemekhane mal kabul komisyonlarına bir çalışan temsilcisinin üye olmasını kabul etmiştir. Geçen hafta hastane idaresinden temsilciğimize gelen yazı ile hiçbir gerekçe gösterilmeksizin yemekhane mal kabul komisyonundaki çalışan temsilciliği üyeliğimiz iptal edildi.” dedi.

Açıklamasının devamında Yalçın, “Tüm çalışanlarımızın bilmelerini isteriz ki, birilerinin rahatı ve çıkarı için çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu anlayışta olduğumuzun tüm idarecilerce bilinmesini, başta KDÇH yemekhanesindeki yanlış karar olmak üzere buna benzer çalışanların iş barışını bozacak ve huzursuz olmalarına sebep olacak yanlış uygulamadan imtina etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Hastane idaresi bu ve buna benzer yanlış uygulamalardan vazgeçmediği takdirde sorumluluğun müteselsilen ilgili kurumların himayesinde olduğunun bilinmesini isteriz.” ifadelerini kullandı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler