Kadınlar erkeklere oranla daha kilolu

Kadınlar erkeklere oranla daha kilolu

Batman’da fazla kilolarından kurtulmak isteyen 7387 kişi Batman belediyesi sağlık merkezi diyetisyenlerine göründü. Sağlık merkezinin istatistiklerine göre Batmanlı kadınlar erkeklere oranla daha kilolu.
Batman’da fazla kilolarından kurtulmak isteyen 7387 kişi Batman belediyesi sağlık merkezi diyetisyenlerine göründü. Sağlık merkezinin istatistiklerine göre Batmanlı kadınlar erkeklere oranla daha kilolu.
 
Batmanlılar her yıl daha da obezite sınırını aşıyor. Geçmiş yıllara oranla şişman ve obezite oranının arttığı Batman’da, diyetisyenler bu durumu sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşama bağlıyor.Fazla kilolarından kurtulmak isteyen Batmanlılardan sadece 7387’si Batman Belediyesi sağlık merkezine başvurdu. Burada Diyetisyenlerden Nadide Ucuz ve Pelda Tüzün, Batman’daki kilo istatistiklerini gazetemize açıkladı.
 
KADINLAR DAHA KİLOLU
 
 
Batman’da kadınların erkeklere oranla daha şişman ve obezite sınırını aşıklarını belirten Diyetisyen Nadide Ucuz, özellikle 40 yaş üstündekilerin obez olduklarını açıkladı. Fazla kilolardan kurtulmak için başvuranların %80’ninin bayanlar olduğunu ifade eden Nadide Ucuz “Kadınlar daha çok polikliniğimize başvuruyor. Başvuruda bulunan Kadınların yarısının 2. Ve 3. Derece şişman sınıfında yer alıyor.
 
EN ÖNEMLİ SEBEP HAREKETSİZLİK
 
Bunun en önemli sebeplerinden biri enerji alımı ve harcamadaki dengesizliktir. Yani çok yiyoruz az hareket ediyoruz. En önemli sebep hareket yetersizliği. Sosyal yaşam alanları yetersiz olan Kadınlar daha fazla stres altında kalıyor ve diyetlerini çok kolay bozabiliyor. Ayrıca yorucu egzersizlere dayanma konusunda da daha az dayanıklılar. Kadınların daha dayanıksız olması nedeniylekilo aldırıcı etkilere maruz kaldıklarını belirtti” şeklinde konuştu.
 
DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN
 
Diyetisyen Pelda Tüzün ise vücudun aç bırakılmaması ve düzenli egzersiz önerisinde bulundu. Tüzün “Mutfağı en çok zaman geçirdiğiniz mekan olmaktan çıkarın. Pek çok kadın mutfakta oturmaktan ve zaman geçirmekten zevk alıyor. Oysa mutfakta geçirilen zamanları boş geçirmiyorlar! Atıştırmalıklar sinsice kilo almanıza yol açıyor. Salonda veya oturma odasında zaman geçirin, mutfağa daha seyrek uğrayın. Hayatınıza hareket katın,  yemeklerinizden sosları uzak tutun, Kızartmayı unutun, aç kalmayın ve harcayabildiğiniz kadar kalori alın” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler