KADRO BEKLERKEN, İŞSİZ KALACAKLAR

KADRO BEKLERKEN, İŞSİZ KALACAKLAR

TP Bölge Müdürlüğünde 1 Kasım 2018 itibari ile sözleşmesi biten eski taşeron firma ihaleyi kaybedince, ihaleyi alan yeni Gaziantep firması, mevcut 62 çalışana 1 Kasım 2018 itibari ile iş akitlerinin fesh edileceğini bildirdi.
 
Bunun üzerine şaşkına dönen ve çaresiz bir şekilde beklemeye başlayan TP’deki 62 taşeron çalışanı kadro beklerken işsiz kalma ile karşı karşıya kaldılar. 
KİT kapsamında bulunan ve kısa zamanda kadro beklentileri olan taşeron çalışanları, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi. 
 
KIŞ ÖNCESİ, AİLELER PERİŞAN OLACAK
 
Kış öncesi işsiz kalma ile karşı karşıya kalacak olan TP’deki 62 taşeron personeli için Batman kamuoyu ayağa kalktı. Alınan bilgilere göre yıllardır taşeron olarak çalışan 62 personele, ihaleyi alan Gaziantep firması kapıyı gösterdi. Olaya sert tepki gösteren emekçiler, yeni firmanın kendileriyle devam etmesini istediler. 
 
“VALİMİZ VE VEKİLİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
 
Son derece mağdur duruma düşeceklerini belirten TP’de çalışan 62 taşeron personeli Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Siyasi partilerin il başkanları, TP Bölge Müdürü Mustafa Demir ve her kesimden destek beklediklerini açıkladılar. Özellikle Batman’ın yerel ve ulusal basın emekçilerinden destek bekleyen TP emekçileri mağduriyetlerinin giderilmesi bekleniliyor. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler